Čini se kako su više-manje svi složni da Hrvatska mora puno toga popraviti do Eura u Francuskoj

Vatreni su opet imali problema na utakmici, a ponajviše u drugom dijelu

FOTO: PIXSELL

Hrvatski izbornik Ante Čačić prokomentirao je utakmicu s Mađarskom koja je završila bez pobjednika 1:1. Smatra kao je to bila prava, natjecateljska utakmica, bez puno sličnosti s prijateljskim utakmicama, što je , kako kaže, zapravo dobro.

“U prvom je poluvremenu Hrvatska bila bolja, sve je napravila što je trebala prema naprijed, i vrlo sam zadovoljan njime, a u drugom je poluvremenu slika bila drugačija. Mađarska je igrala agresivnije, na granici kartona, i u takvoj igri nismo bili dovoljno dobri, nismo kontrolirali loptu. Rezultat je na kraju realan”, rekao je izbornik te je najavio sljedeće poteze.

Nedovoljno agresivni

“Napravit ćemo dobru analizu i vidjeti gdje ćemo biti bolji. Jasno je da nismo bili dovoljno agresivni u sredini i da smo napravili previše individualnih pogrešaka, ali ima razloga zašto je tome tako. Igrači su imali brojne marketinške obveze, a susret s Izraelom na teškom terenu bio je zahtjevan i nedostajalo je svježine”, dodao je, priznao je i da je Mađarska bila teži suparnik od Izraela, a prokomentirao je i nadolazeće razdoblje.

Navijači
Slavlje igrača nakon gola Marija Mandžukića PIXSELL

“Mađarska je pokazala da je s pravom sudionik završnice Europskog prvenstva, a do tog turnira ima još dva mjeseca i treba vidjeti s kojim će igračima reprezentacije tamo otići. Naši igrači igraju i europske kupove i teško je bilo što definirati u ovom trenutku. Ipak, ovi su dvoboji poslužili za dobivanje informacija što koji igrači mogu u onim utakmicama koje nas čekaju u Francuskoj”, zaključio je izbornik.

Nakon utakmice i igrači su bili složni da su prvo poluvrijeme odigrali znatno bolje nego drugo.

Luka Modrić
Luka Modrić PIXSELL

“Bili smo stvarno dobri u prvih 45 minuta, no u nastavku smo pali. Umorni smo jer je iza nas bila teška utakmica s Izraelom. Tu je i putovanje i snimanje reklama”, rekao je poslije utakmice Luka Modrić te je dodao.

Popraviti greške do Eura

“Puno toga moramo popraviti. Na Europskom prvenstvu bit ćemo puno bolji”, prenosi Goal.

I Domagoj Vida, koji je zaigrao u ovom susretu na lijevoj strani slaže se s ocjenom da je prvo poluvrijeme bilo bolje.
Umorni od srijede

“Svi znamo da nismo bili pravi. Ne znam je li do umora ili nečeg drugog. Previše smo ih pustili da igraju i po meni je remi realan rezultati. Nema puno vremena do Eura ali sigurno ćemo popraviti greške”, kazao je Vida.

Ćorluka zadovoljan

Njegov suigrač iz zadnje linije Vedran Ćorluka istog je mišljenja što se tiče igre po poluvremenima, no on dodaje da to nije ništa neobično jer su prije par dana imali tešku utakmicu s Izraelom.

“Ovaj rezultat je solidan”, poručio je branič.

Osim golova i činjenica da je izbornik Ante Čačić jedini uz Mirka Jozića i Slavena Bilića upisao četiri pobjede i jedan remi u prvih pet utakmica, susret će obilježiti i njegova odluka da u u pripremnom dvoboju za Europsko prvenstvo napravi samo jednu zamjenu.

Ljuti Halilović

Za ilustraciju s Izraeolm ih je napravio šest. Darijo Srna, koji je prvi susret završio ranije zbog ozljede dobio je jedini priliku ući s klupe.

Alen Halilović
Alen Halilović PIXSELL/PIXSELL

To je kako javljaju 24 sata posebno naljutilo Alena Halilovića. Naime, pred kraj utakmice Čačić ga je poslao na zagrijavanje, a u trenutku kad je bio spreman uveo je kapetana na što je mladi nogometaš odmahnuo rukom.

“Nemojte me ništa pitati, nemam komentara”, poručio je Halilović poslije utakmice. Osim njega priliku nisu dobili niti Dejan Lovren te Ivan Vargić.