Ćiro je uvjeren da je Blatter nevin (i otkrio da je njemu jednom poklonio 20 tisuća eura)

Hrvatski trener misli da će Blatter ostati predsjednik Fife

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Fifu u ovim trenucima trese veliki korupcijski skandal, a na snažnom udaru je predsjednik te organizacije Sepp Blatter, kojeg pozivaju da odstupi s pozicije, no hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević uvjeren je da je Blatter nevin.

“Blattera poznajem sto godina. Upoznali smo se dok sam bio trener u Sionu (1971.-1976., nap. a.), bio je moj igrač i moj prijatelj, družili smo se intenzivno. Sepp se umjesto nogometnoj posvetio vojnoj karijeri i dobio visoki čin u švicarskoj vojsci. A s tim tamo možete što hoćete”, približio je za Večernji list Blažević svoje prijateljstvo s Blatterom.

Hrvatski trener rekao je da je Blatter jednom prilikom prema njemu bio vrlo velikodušan: “Blatter je bogat čovjek, a bogatstvo je naslijedio od oca. Njemu ne trebaju pare! Evo, ilustrirat ću vam: jednom mi je zgodom posudio 20.000 franaka i, kad sam mu došao vratiti dug, nije mi to dopustio. ”

Blažević vjeruje da će Blatter ostati predsjednik: “Znam kako funkcioniraju stvari u Švicarskoj: da je imalo sumnjiv, sto bi ga puta već uhitili! Ja ga istinski uvažavam i uvjeren sam u njegovu nevinost. I ova najnovija afera bit će ‘pojeo vuk magare’. Očekujem da će Blatter dobiti novi mandat jer je pozitivna ličnost za nogomet”, rekao je.