Ćiro poručio Šukeru da je Mamićev posluško i da nitko nije dobio rat s publikom

"Izbornik će biti onaj koga Mamić izabere. Ja nemam ništa protiv Ante Čačića'

28.08.2012., stadion Ljudski vrt, Maribor, Slovenija – Uzvratna utakmica doigravanja za ulazak u skupinu Lige prvaka, NK Maribor – GNK Dinamo. Slavlje delegacije HNS-a i Dinama nakon utakmice zapocelo je u autobusu sa sampanjcem. Zdravko Mamic, izvrsni predsjednik GNK Dinamo, Davor Suker predsjednik HNS-a. Photo: /
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević ogorčen je posljednjim zbivanjima u hrvatskom nogometu o čemu je već nekoliko puta progovorio. Prema njemu nije jedini on ogorčen nego cijela nacija, a kao glavne krivce za to smatra Zdravka Mamića i Davora Šukera.

Ispričao se Kovaču

“Mislim da nije problem u meni, ogorčena je nacija u cijelosti, jer nogomet za Hrvate je nešto uistinu veliko. Ja sam možda dužan da se ispričam Niki Kovaču jer sam dokučio nešto skandalozno. Shvatio sam da njegova greška i njegova krivica za poraz je nešto što su svi okarakterizirali kao igračku sabotažu. Oni su upravo tako igrali, ali treba tražiti uzrok. Tražim vas da mi vjerujete, ja sam 50 godina u nogometu i to je sve što poznam, i kažem da je Niko Kovač najmanje kriv za ovo indolentno ponašanje naših igrača”, rekao je Blažević gostujući u emisiji Direkt RTL televizije.

Igrači svjesni razdora

“Kada je Šuker postavio Kovača na klupu, rekao sam si da Šuker nije normalan. Dečko nije imao ni jedne prave utakmice iskustva, nije mi bilo smisla da vodi jednu tako značajnu reprezentaciju kao što je Hrvatska. Naravno, to se ispostavilo točnim, no došao je jedan period u kojem je Kovač postao ljubimac medija i publike. Međutim, onda se dogodila situacija u kojoj je gospodin Jozak bio predodređen od HNS-a da sjedne na klupu reprezentacije, da maltene špijunira našeg izbornika. Pa ja nikad nisam dozvolio predsjedniku da mi uđe u svlačionicu, a kamoli da mi sjedne na klupu! Igrači poput naših, koji su među najvećim svjetskim zvijezdama, znali su da je došlo do razdora. Svaka čast Niki što nije prihvatio tu anomaliju”, rekao je Blažević, koji smatra da je Zdravko Mamić gazda HNS-a.

Mamić gazda, Šuker posluško

“Pa jasno je da je Mamić gazda. Šuker je samo posluško, prema tome, Mamić je neposredno nakon te sporne situacije javno u novinama rekao kako Kovač nema njegovu podršku jer nije uvrstio Ademija u reprezentaciju. Kovač kao veliki džentlemen o tome nije ni pričao, već spomenuta gospoda. Ali činjenica da na izborničkoj klupi pored trenera sjedi svojevrsni špijun, pa toga nema nigdje i gotovo je nemoguće da hrvatska reprezentacija pod ovakvim vodstvom može napraviti velik rezultat. Šukeru i Mamiću moram poručiti kako nitko nije dobio rat sa publikom, pa ga tako neće dobiti ni oni. Oni nisu ništa napravili da im se približe, i raznorazni kukasti križevi nas ne moraju iznenađivati”, smatra Blažević, nakon čega je progovorio o kandidatima za novog izbornika.

Tko će biti izbornik?

“Pa izbornik će biti onaj koga Mamić izabere. Ja nemam ništa protiv Ante Čačića, smatram da Branko Ivanković nema šanse, jer je u svojim odnosima sa Mamićem imao određenih trzavica. Mamić će postaviti svog čovjeka, imat će Jozaka. Tvrdim da su ti ljudi već napravili cirkus od hrvatskog nogometa. Ali narod je to prepoznao i oni ne mogu pobijediti u tom ratu”, rekao je Blažević za RTL te je dodao da će Hrvatska sigurno ići u Francusku.

“Ova reprezentacija usprkos svim anomalijama ima kvalitetu doći do Francuske. No, što dok dođemo u Francusku? Njima nitko ništa ne može i to je nešto nevjerojatno, no ponavljam kako se rat sa rajom, sa navijačima i narodom ne može dobiti”, završio je Blažević.