Kovač i Šuker vratili se, ali i otišli svaki na svoju stranu. Izbornikova sudbina bit će poznata u srijedu

Kovač je još jednom ponovio da igrači nisu dali sve od sebe na utakmici

07.09.2015., Zracna luka Zagreb, Velika Gorica - Povratak hrvatske nogometne reprezentacije iz Osla nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Norveske u kojoj su izgubili 2-0. Izbornik Niko Kovac. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dio hrvatskih reprezentativaca predvođeni izbornikom Nikom Kovačem i predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom vratio se iz Norveške. Kako javlja Goal.com, Šuker i Kovač su po dolasku u zagrebačku zračnu luku otišli svaki na svoju stranu.

“Prije odlaska na put nismo razmišljali o jednom bodu. Ovim je ugrožen naš put prema Francuskoj. O statusu Nike Kovača razgorvarat ćemo u srijedu. Tada je na rasporedu sjednica Izvršnog odbora pa ćemo vidjeti što će biti u budućnosti”, izjavio je Šuker i potvrdio da je poslije utakmice razgovarao s Kovačem.

Razgovor Kovača i Šukera

“Mi uvijek razgovaramo”, rekao je Šuker, a novinare je zanimao njegov stav o izborniku. “Vi ste svoje stavove napisali. Ja sam svoje rekao poslije utakmice. Ostajem pri tome i čekajmo srijedu”, dodao je predsjednik HNS-a, koji je razočaran rezultatom iz Osla.

07.09.2015., Zracna luka Zagreb, Velika Gorica - Povratak hrvatske nogometne reprezentacije iz Osla nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Norveske u kojoj su izgubili 2-0. Izbornik Niko Kovac. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Povratak hrvatske nogometne reprezentacije iz Osla nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Norveške u kojoj su izgubili 2-0 PIXSELL

“Kad sam vidio veselje Norvežana u svečanoj loži, sjetio sam se naše pobjede nad njima u Zagrebu. Kao odgovorne osobe sada moramo razmišljati i učiniti sve da Hrvatska ode na Euro. To nam je prioritet”, poručio je Šuker, a medije je zanimalo što misli o odnosu izbornika i pojedinih igrača, s obzirom da se pisalo o neslaganju između njih.

“Nikada nisam komentirao taktiku niti pričao o igračima, pozivanju igrača i takvim stvarima. Svatko ima slobodne ruke u tome, ali i svatko odgovara za svoje rezultate”, rekao je Šuker.

Izbornik o izjavama igrača

Osim njega pred medije je stao i Niko Kovač. “Kao što sam i jučer rekao, kada igrate za reprezentaciju morate dati više od 100 posto. Ako to ne date, nema rezultata. Treba ginuti za svoju reprezentaciju, a mi to jučer nismo napravili tako da nismo mogli biti pobjednici. Poslije utakmice nisam imao vremena puno porazgovarati s igračima jer je dio njih brzo otišao prema svojim klubovima”, rekao je Kovač, javlja Goal.com.

07.09.2015., Zracna luka Zagreb, Velika Gorica - Povratak hrvatske nogometne reprezentacije iz Osla nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Norveske u kojoj su izgubili 2-0. Izbornik Niko Kovac, Robert Kovac. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Novinare je zanimalo je li čuo izjavu igrača koji kažu da su dali sve od sebe, ali i onu Luke Modrića koji je odgovorio na Kovačeve optužbe da se igrači nisu dovoljno borili.

“Rekao je da su se i oni trudili? Svi ste gledali utakmicu. Samo usporedite hrvatske i norveške nogometaše. Sigurno je da su se i naši trudili, samo ne koliko i protivnici”, odgovorio je Kovač.

Negativna atmosfera

“U ovaj ciklus smo krenuli s deset bodova. Mislim da niti jedna naša reprezentacija nije tako započela kvalifikacije. No, atmosfera oko reprezentacije i našeg nogometa je jako negativna. Nebitno je radi li se tu o prizorima iz Milana, utakmice bez navijača ili svastici. Uvijek izvlačimo negativu, a to nije poželjno i zna se odrazizi na reperzentaciju. I nakon prve utakmice s Norveškom rekao sam da mi se nešto ne sviđa i imao sam dobar predosjećaj”, rekao je Kovač.

07.09.2015., Zracna luka Zagreb, Velika Gorica - Povratak hrvatske nogometne reprezentacije iz Osla nakon kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP protiv Norveske u kojoj su izgubili 2-0. Izbornik Niko Kovac. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na pitanje o dojmu nakon razgovora sa Šukerom rekao je da ne zna ostaje li izbornik.

“Pričali smo poslije utakmice, ali to nije bila tema. Već sam rekao da izbornik nije bitan, već samo reprezentacija. Ja sam izbornik i dalje se tretiram tako. Vjerujem da ćemo uspjeti i izboriti Euro. Preuzimam odgovornost u tom dijelu koji mogu uzeti na sebe, no neću se predavati”, završio je Kovač.