Čopova Malaga pokazala se tvrdim suparnikom Barceloni, no Messijev trenutak inspiracije nisu mogli spriječiti

Duje Čop odigrao je 80 minuta za Malagu, Ivan Rakitić posljednjih 35 za Barcelonu

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league football match Malaga CF vs FC Barcelona at La Rosaleda stadium in Malaga on January 23, 2016.  AFP PHOTO / JORGE GUERRERO / AFP / Jorge Guerrero
FOTO: AFP

U prvoj subotnjoj utakmici 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je gostovala kod Malage i na La Rosaledi stigla do nova tri boda osvojena 2-1 pobjedom. Preuzeli su pritom nogometaši Luisa Enriquea ponovno vrh ljestvice na kojem sada imaju bod više i utakmicu manje u odnosu na drugoplasirani madridski Atletico.

Povela je Barcelona nakon odigrane minute susreta pogotkom Munira, njegovim četvrtim u posljednje tri odigrane utakmice za klub. Ovako brz pogodak aktualni prvaci španjolske lige posljednji su puta postigli 2008. kada je Eto’o u drugoj minuti ogleda zabio Huelvi.

Gotovo 28.000 gledatelja razgalio je Juanpi u 32. minuti poravnanjem rezultata. Malaginom 21-godišnjem veznjaku postignuti pogodak bio je prvi u utakmicama elitnog razreda španjolskog nogometa. Također, prvi je to gol koji je Barcelona primila u tekućoj godini i prvi nakon 396 ligaških minuta.

Messijev 20 gol u sezoni

Za tri nova boda branitelja naslova sjajnim se golom pobrinuo Lionel Messi pogodivši u padu iz prve lijevom nogom. Argentinskom nogometašu bio je to jedanaesti prvenstvenih pogodak u petnaestoj utakmici, ali i 14. u posljednjih 13 utakmica za klub. Ukupno je u ovoj sezoni odigrao 24 utakmice i iskoristio ih za 20 pogodaka i devet asistencija.

https://vine.co/v/ielgrqpB9d7

Duje Čop odigrao je uvodnih 80 minuta za poraženi sastav, Ivan Rakitić posljednjih 35 za Barcelonu.