Liga prvaka: Poraze su upisali Arsenal, Chelsea i Roma, Barcelona slavila preokretom

Arsenal je zabio 250. gol u Ligi prvaka, ali nakon dva kola ne zna za pobjedu

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) celebrates his goal during the UEFA Champions League round of 16 football match FC Barcelona vs Manchester City at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

U Dinamovoj skupini F nogometne Lige prvaka londonski Arsenal dočekao je Olympiakos i upisao 2-3 poraz, pa niti nakon 180 minuta među europskom klupskom elitom nema niti boda.

Vodeća momčad skupine je Bayern koji je slavio protiv Dinama 5-0, slijede Olympiakos i Dinamo s tri boda i Arsenal s nulom na kontu.


 

Skupina E:

BATE Borisov – Roma 3-2

Pogodak Stasevića u osmoj minuti utakmice donio je uvodno vodstvo domaćinu protiv suparnika koji je u prvoj utakmici podijelio bodove s Barcelonom. Zabio je glavom nakon velike gužve pred Rominim golom.

Na 2-0 s 30-ak metara vodstvo je u 12. povisio Mladenović iznenadivši golmana talijanske momčadi. Szczesny je očito očekivao ubačaj, a rezultat je za goste poražavajuć. Nikada Roma u ovako ranoj fazi utakmice Lige prvaka nije zaostajala dva gola.

Posljednji puta Roma je u utakmicama Lige prvaka mrežu očuvala netaknutom protiv Bordeauxa 2008. godine. Uslijedilo je 18 utakmica u kojima su barem jednom morali vaditi loptu iz mreže.

Sada to moraju već treći puta, a igra se tek 30. minuta. Strijelac je ponovno Mladenović, koji je ovime postao prvi igrač u povijesti kluba s dva pogotka na istoj utakmici Lige prvaka.

Roma je smanjila preko Gervinha u 66., na što se nadovezao pogodak Torosidisa iz 82. minute.

 

Barcelona – Bayer 2-1

Prvi pogodak pao je i na Camp Nou, a veseli se njemačka momčad. Mrežu Ter Stegena u 22. minuti zatresao je Papadopoulos glavom nakon udarca iz kuta.

Barceloni je ovo šesta uzastopna utakmica u kojoj primaju pogodak. Posljednji puta kada su se ove dvije momčadi susrele u 62. minuti Barcelona je vodila 6-0. Sada i dalje gubi.

https://www.youtube.com/watch?v=oT_HLKRQIrU

U 72. minuti utakmice izašao je Ivan Rakitić.

Situacija se okrenula nabolje za Barcelonu. Prvo je Sergi Roberto, koji je na travnjaku zamijenio Rakitića, izjednačio u 80., a samo dvije minute potom prednost domaćinu donio je Luis Suarez sjajnim udarcem u gornji kut. Četvrti mu je to gol u isto toliko zadnjih utakmica u svim natjecanjima i 31 u europskim utakmicama čime je postao najefikasniji Urugvajac. Prestigao je Cavanija. Robertu je, pak, ovo bio prvi u Ligi prvaka od 2011. i utakmice protiv BATE Borisova.

https://www.youtube.com/watch?v=0c3Bd1g3ajI


Skupina F:

Arsenal – Olympiakos 2-3

Pogodak Parda u 33. minuti donio je uvodnu prednost Olympiakosu protiv londonskog kluba koji je u natjecanje krenuo porazom na Maksimiru. Samo dvije minute kasnije rezultat je poravnat. Strijelac za domaćina bio je Theo Wallcot. Ukupno mu je to 16. pogodak u posljednjih dvadeset nastupa za Arsenal, ali i prvi na Emiratesu u Ligi prvaka od prosinca 2010. godine. Također, ovo je Arsenalov 250 gol u natjecanju, čime su postali tek peta momčad kojoj je to pošlo za rukom. Ostali su Real Madrid, Barcelona, Bayern i Manchester United.

Fortounis vraća vodstvo grčkoj momčadi pogotkom iz kornera u 40. minuti utakmice. Poprilično mu je pomogao suparnički golman David Ospina.

Samo minutu Arsenal je držao bod nakon pogotka Alexisa Sancheza iz 65. minute. Nakon osam utakmica bez gola, sada je u posljednje dvije na četiri zabijena. Prednost Olympiakosu, kojem je ovo deveti gol u zadnja četiri ogleda protiv Arsenala, vratio je Finnbogason.

Posljednji puta jedna grčka momčad u Engleskoj zabila je tri gola 1976. godine. Bio je to AEK u ogledu protiv Derbyja.

https://www.youtube.com/watch?v=4rZC8o3nWjY


Skupina G:

Porto – Chelsea 2-1

Jose Mourinho nekoć je doveo Porto na krov Europe, sada protiv ‘svog’ kluba gubi 1-0 nakon što je precizan bio Andre Andre. Chelsea je u jedanaest službenih utakmica ove sezone njih samo dvije završio bez primljenog gola. Porto, pak, nije propustio postići gol u Ligi prvaka niti dvanaestu uzastopnu utakmicu, što je klupski rekord.

Izjednačio je Willian u drugoj minuti sudačke nadoknade. Treći mu je to pogodak u jednako toliko utakmica u nizu za Chelsea, nakon što je propustio zabiti 21 uzastopni dvoboj prije toga. Sva tri zabio je iz slobodnih udaraca i to iz samo tri pokušaja. Ova dva u Ligi prvaka predstavljaju i rekord, budući da nitko do sada nije bio stopostotan nakon dva pokušaja.

Porto ponovno vodi, ovaj puta zahvaljujući Maiconu čiji udarac iz 52. minute nije mogao zaustaviti Begović čija je dobra obrana dobacila loptu do Brazilca. Prvi mu je to gol ikad u Ligi prvaka u kojoj bilježi 21. nastup i treći za klub u posljednjih šest utakmica.

Također, ovime je Porto postao sedma momčad koja je Chelseaju postigla barem dva pogotka u 11 odigranih utakmica.

Maccabi Tel Aviv – Dinamo Kijev 0-2

Kijevski Dinamo remizirao je u prvoj utakmici protiv Porta odigravši 2-2. Susret kod Maccabija otvorili su na najbolji mogući način, pogotkom u ranoj fazi utakmice. Strijelac u 4. minuti bio je Andrij Jarmolenko.

Na jednak način kako su počeli prvo, nogometaši ukrajinske momčadi započeli su i drugo poluvrijeme – pogotkom na otvaranju. Strijelac u 50. minuti bio je Junior Moraes.


Skupina H:

Lyon – Valencia 0-1

Feghouli pogađa jakim udarcem izvan kaznenog prostora u 42. za vodstvo španjolske momčadi. Četvrti mu je to u Ligi prvaka ukupno i prvi izvan Mestalle. Valencia je u posljednjih 15 utakmica Lige prvaka gol zabila u njih 14.

Zenit – Gent 2-1

Artem Džuba precizan na asistenciju Hulka u 35. minuti. Izjednačio je Thomas Matton u 56. Prvi mu je to gol u Ligi prvaka i četvrti u posljednje tri odigrane utakmice. Prednost ruskoj momčadi vraća Šatov u 67.