Čupić i Vori nisu pozvani u reprezentaciju, izbornik kaže da nije zadovoljan njihovim angažmanom

Izbornik Željko Babić objavio kandidate za Croatia Cup (6. do 8. studenog)

10.01.2015., Rijeka, SC Zamet - Pripremna utakmica za SP u Kataru, Hrvatska - Srbija. Ivan Cupic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je popis reprezentativaca na koje računa u reprezentativnom tjednu početkom studenog kada će hrvatski rukometaši zaigrati na HEPI Croatia Cupu u Umagu (6. do 8. studenoga) zajedno s reprezentacijama Makedonije i Crne Gore.

Na popisu igrača nema Igora Vorija (PSG) i Ivana Čupića (Kielce), a Babić je objasnio svoj izbor:

“Nije bio izražen nacionalni naboj”

“Nismo zadovoljni općenito igrom hrvatske reprezentacije i jasno je da bi se svi igrači trebali zamisliti na svojim pozicijama i shvatiti da se od njih očekuje više te da moraju biti bolji. Spisak od 20 igrača je tu da proširimo bazu, stvorimo veću konkurenciju te kako bi dali priliku mladim igračima i vidjeli koliko i što mogu dati jer nas očekuje složen i zahtjevan period.

“Jednostavno nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija (35 godina) i Čupića (30). Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti. Igrači nisu na razinama koje očekujemo od njih, igraju jako promjenjivo i fizička sprema im nije dobra, potrebna su dodatna ulaganja i odricanja svih njih, kao i promjene ako želimo biti bolji, a igrači moraju biti spremni na promjene.

Ivano Balić, koordinator za muški rukomet pri HRS-u je na konferenciji za novinare dao svoje viđenje stanja u rukometu, ali nije komentirao nepozivanje Vorija i Čupića:

Sedam igrača PPD Zagreba

“Treba objasniti mlađim igračima kako je velika čast biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju i igrati za nju. Imali smo malo lošije rezultate u mlađim selekcijama. Svaka generacija može imati dobar, ali i loš rezultat, ali važno je da ima dozu talenata, a na nama je da ih prepoznamo te pokušamo osposobiti ako bi bili od koristi za A selekciju jednoga dana.

Popis reprezentativaca: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Antonijo Kovačević (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (HSV Hamburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Marko Kopljar (Barcelona), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Jakov Gojun (Füchse Berlin).