Danas Guardioli u Manchester Cityju bezrezervno vjeruju, a prije jedanaest godina itekako su u njega sumnjali

Za očekivati je da će Španjolac biti najbolje plaćeni trener na svijetu

FOTO: PATRIK STOLLARZ/AFP

Engleski nogometni bogataš Manchester City u ponedjeljak je potvrdio ono što je dulje vrijeme bilo javna tajna: od sljedeće će sezone momčad s Etihada voditi katalonski stručnjak Josep Guardiola.

Još je prije nekoliko tjedana Guardiola objavio da na kraju sezone napušta Bayern i da se seli u Premierligu. Nije odmah htio reći ime novog kluba, ali otočki su mediji bili uvjereni da je riječ o Manchester Cityju što se na koncu pokazalo točnim.

Najbolje plaćeni trener

Dugo su čelnici engleskog kluba pokušavali dovesti Guardiolu i konačno im je to pošlo za rukom. Iako konkretne brojke zasad nisu poznate, za očekivati je da će nekadašnji strateg Barcelone biti najbolje plaćeni trener na svijetu. City sasvim sigurno neće štedjeti kako bi imao Guardiolu u svojim redovima, a zanimljivo je da mu prije 11 godina nisu baš toliko vjerovali u istom klubu.

https://twitter.com/thefootballcafe/status/694196049838227456?ref_src=twsrc%5Etfw

Tada su razmatrali dovođenje 34-godišnjeg Pepa, koji je bio na zalasku igračke karijere, ali su inzistirali da odradi probu tijekom koje je trebao igrati i za rezervnu momčad Cityja. Iako je kao igrač Barcelone osvojio sve što je bilo moguće, Građani su tražili jednotjednu probu.

Do transfera na koncu ipak nije došlo, Guardiola je iz katarskog Al-Ahlija otišao u meksički Dorados u kojem je i okončao karijeru. No, 11 godina kasnije dolazi u City kao najveća trenerska zvijezda današnjice. Bez probe.