Danas se u Španjolskoj igra madridski derbi, a mi smo se prisjetili prethodna 3 dvoboja Reala i Atletica

U posljednje 3 utakmice Real je jednom pobijedio, a dva su susreta završen neodlučeno

Real Madrid's Croatian midfielder Mateo Kovacic (L) vies with Atletico Madrid's French forward Antoine Griezmann during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 4, 2015.   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

U subotu u 16 sati počet će jedan od najvećih derbija u španjolskom nogometu, okršaj Real Madrida i Atletica. Uoči tog dvoboja Atletico je s 55 bodova drugoplasirana momčad na ljestvici, a Real, koji će danas biti domaćin, je s bodom manje treći.

Real Madrid u posljednje vrijeme nema pretjerano dobra iskustva s Atleticom, koji im je pod vodstvom trenera Diega Simeonea težak suparnik. U posljednje tri međusobne utakmice Real je jednom pobijedio, a dva su susreta završen neodlučeno.

Atletico – Real 0-0, 14. travnja 2015.

U travnju 2015. Real je gostovao kod Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka i u tom susretu izborio dobar rezultat za uzvratnu utakmicu. Iako nije bilo golova, susretu nije nedostajalo zamnimljivosti, a u konačnici su se više radovali gosti koji su sačuvali praznu mrežu.

Real- Atletico 1-0, 22. travnja 2015.

Osam dana kasnije Real je na svojem terenu pobijedio Atletico 1-0 i izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Strijelac jedinog gola bio je meksički napadač Javier Hernandez u završnici utakmice. On je prošle sezone bio na posudbi u madridskom klubu iz Manchester Uniteda.

Atletico – Real 1-1, 4. listopada 2015.

U posljednjoj međusobnoj utakmici Atletico je s Realom na svojem terenu odigrao 1-1. Kraljevski klub je poveo golom Karima Benzeme u devetoj minuti, a Atletico je izjednačio preko Luciana Vietta u 83.

https://www.youtube.com/watch?v=GDkiz2thjsU

Ovo će biti prva utakmica u kojoj će Real protiv Atletica voditi novi trener Zinedine Zidane, a uoči tog susreta može ga zabrinuti slabiji učinak glavnog napadača Cristiana Ronalda koji u posljednje četiri utakmice protiv Atletica nije zabio.

Real je prije ovog susreta u prvenstvu ostvario tri uzastopne pobjede pa u jako dobrom raspoloženju očekuje derbi. Atletico je nešto slabiji i u utakmicu s Realom ulazi s dva uzastopna slavlja u ligi. No, kada se radi o derbijima, ti podaci najčešće ništa ne znači, ali je jedno sigurno – očekuje nas prava nogometna poslastica na Santiago Bernabeuu.