Real Madrid izbacio Atletico i nastavlja put prema obrani naslova u Ligi prvaka

Kraljevski klub u osmoj ovosezonskoj utakmici protiv gradskog rivala tek je po prvi put pobijedio

Real Madrid’s Mexican forward celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match Real Madrid CF vs Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 22, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Nogometaši Real Madrida pobijedili su 1-0 Atletico i plasirali se u polufinale Lige prvaka. Tako je Kraljevski klub u osmoj ovosezonskoj utakmici protiv gradskog rivala tek po prvi put pobijedio, ali ovaj trijumf im je vrlo vrijedan. Jedini pogodak djelo je Javiera Hernandeza iz 88. minute.

Aktualni prvak Real Madrid nastavlja svoj put u Ligi prvaka, a ukoliko uspije osvojiti to natjecanje ove sezone, postat će prva momčad u povijesti koja je uspjela obraniti naslov.

Nogometaši Reala imali su inicijativu tijekom gotovo cijelog susreta, dok se Atletico, za kojeg je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao cijelu utakmicu, disciplinirano branio.

Realu ozljede nisu smetale

Iako je Real igrao bez ozlijeđenih Luke Modrića, Garetha Balea i Karima Benzeme, opet je bio dominantan, kao i u prvom susretu. Prvu prigodu prokockao je Javier Hernandez u 12. minuti. Odmah nakon toga u prilici je bio Cristiano Ronaldo, ali je loše pucao.

U 33. odličan udarac Ronalda sa 30 metara, ali Oblak je na mjestu, a u 43. minuti najbolja prilika u prvom dijelu, no udarac Ronalda opet zaustavlja Oblak.

Na početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Javier Hernandez promašuje zicera, puca pored gola. U 59. minuti nakon kornera najviši je Varane, ali opet Oblak brani.

Atletico završio utakmicu s desetoricom

Atlético je u 76. minuti ostao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Arda Turan. Četiri minute nakon toga stopostotna šansa za Real, opet za Hernándeza, i opet brani Oblak. U 88. minuti nakon tri promašena zicera Meksikanac Javier Hernandez napokon pogađa mrežu za pobjedu Reala i plasman u polufinale. Asistent je bio Ronaldo.

Real Madrid izbacio Atletico

U polufinale Lige prvaka plasirao se i Juventus, a ždrijeb parova je u petak u 11 sati.


Tijek utakmice


90. minuta Kraj utakmice u Madridu. Real je izbacio Atletico i prošao u polufinale Lige prvaka

88. minuta Real vodi 1:0, strijelac je Hernandez koji se golom iskupio za svoje brojne promašaje 80. minuta Hernandez je imao novu veliku priliku, ali opet nije uspješan

76. minuta Real ima igrača više nakon što je drugi žuti karton dobio Arda Turan

71. minuta Sada je pokušao Mandžukić, ali nije imao uspjeha

64. minuta Ramos puca glavom, ali, pogađate, Oblak dobro brani

60. minuta Varane je sada pokušao, ali Oblak je opet na mjestu

49. minuta Hernandez je sada imao izvrsnu priliku, ali ne uspijeva dovesti Real u vodstvo

Ukoliko niste uočili, ukazujemo vam na to da je Cristiano Ronaldo uoči utakmice pjevao himnu Lige prvaka, kao da je to himna njegove zemlje. 46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme

45. minuta gotovo je prvo poluvrijeme

45. minuta Velika šansa za Real, ali Ronaldo promašuje

43. minuta Bez promjena u Madridu. Real i dalje dominira, a Atletico se i dalje dobro brani.

35. minuta Ronaldo puca iz slobodnjaka, ali golman Atletica Oblak brani

27. minuta Pojavili su se podaci o posjedu lopte, koji kažu da ju je Real imao 67%, a Atletico 33% u svojim nogama.

25. minuta Real ne igra dobro i ne uspjeva kontrolirati igru na terenu. 14. minuta Real sada prijeti preko Ronalda, ali ni on nije precizan. 12. minuta Prilika za Real. Hernandez je pucao iskosa, ali pogađa krivu stranu mreže.

4. minuta Real u potpunosti dominira terenom, a Atletico se koncentrirano brani

1. minuta Počela je utakmica

Čini se da će Real Madrid u ovom susretu zaigrati s tri braniča, a to su Pepe, Ramos i Varane. Neobična formacija za trenera Ancelottija, ali očito su ga na to ozljede Modrića i Balea prisilile. Ili je talijanski strateg ipak odlučio jednog od trojice braniča postaviti u veznu liniju, doznat ćemo vrlo brzo.

Pred Realom je težak zadatak. Ovo će im biti osma ovosezonska utakmica protiv Atletica i niti jednom nisu uspjeli pobijediti.