De Gea odbija potpisati novi ugovor u Manchesteru. Odluku o odlasku već je donio

Španjolski golman strpljivo čeka razvoj događaja s već donesenom odlukom

FOTO: AFP

I dok između Real Madrida i Manchester Uniteda i dalje traje nadmudrivanje vezano uz njegov transfer u Španjolsku, David de Gea strpljivo čeka razvoj događaja s već donesenom odlukom.

Golman španjolske nogometne reprezentacije želi preći u Real, to je i rekao menadžeru Manchester Uniteda Louisu van Gaalu po dolasku s godišnjeg odmora i pri tome stoji i danas. Ugovor mu s klubom koji domaće utakmice igra na Old Traffordu prestaje važiti krajem započete sezone i United će ga tada bez naknade morati predati zaintersiranoj strani.

Razlika od 14 milijuna eura

I zato su u engleskom Premierligašu odlučili ponuditi mu produljenje suradnje, no dobili su negativan odgovor unatoč što je na njihovoj strani razlika od 14 milijuna eura više u odnosu na ono što nudi Real. Riječ je o razlici u novcu koju bi De Gea dobio potpiše li novi, šest godina dug ugovor.

U madridskom klubu bi, kada u njega i stigne, De Gea trebao zarađivati oko pet milijuna eura po sezoni. U međuvremenu klub iz Manchestera pokušava na svaki način iz ove priče izaći s nečime u džepu, no pregovarački jako čelništvo Reala ne zanima dovođenje španjolskog golmana za 40 milijuna eura. Pogotovo ne u situaciji kada bi ta cijena mogla biti umanjena slanjem Keylora Navasa u suprotnom smjeru.