Ronaldo u Realu je učinkovitiji od Ronalda u Manchesteru, ali osvaja manje naslova

S Manchester Unitedom je stigao do devet naslova, s Realom do sedam

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates holding his UEFA European Player of the Year trophy, on August 28, 2014 in Monaco, after the draw for the 2014/2015 European Champions League group stages. AFP PHOTO / VALERY HACHE
FOTO: AFP

Šest je godina prošlo od kada je Cristiano Ronaldo stigao u madridski Real iz Manchester Uniteda u transferu koji je iznosio tada rekordnih 94 milijuna eura. U međuvremenu je za klub sa Santiago Bernabeua stigao do jednakog broja utakmica koliko ih je odigrao i za engleskog nogometnog velikana.

Na Old Trafford je portugalski napadač stigao kao 18-godišnjak i sasvim je jasno da svoje najbolje i najzrelije igračke godine provodi u španjolskom klubu, no zanimljivo je usporediti njegov učinak kod aktualnog i bivšeg poslodavca nakon 292 nastupa za svakog od njih.

Više golova, manje naslova

Ronaldo je u Manchester Unitedu svojim igrama stekao naslov najboljeg svjetskog nogometaša (2008.) dok je igrajući za Real u dva navrata to uspio ponoviti (2013., 2014.). Što se pogodaka tiče, danas je puno učinkovitiji.

Ronaldo vs Ronaldo

U jednakom broju utakmica Ronaldo je za Manchester United postigao 118 golova, u Realu je stigao do 302 uz nevjerojatan prosjek od 1.03 pogotka po utakmici. Za klub s Old Trafforda, za kojega je ostvario jedan hat-trick učinak, bio je na prosjeku od 0.4 zgoditka po ogledu. U dresu Reala najmanje tri puta u jednom susretu mrežu je tresao u 29 navrata.

Ipak, broj osvojenih naslova na strani je Ronalda u dresu Uniteda. Ondje ih je osvojio devet, dva više u odnosu na uspjehe u Realu.