Demoni u njegovu mozgu koštaju ga karijere. Tako je Di Canio opisao Balotellija

"Previše vremena troši na društvenim mrežama", smatra Di Canio

FOTO: AFP/AFP

Mario Balotelli sa sobom nosi etiketu kontroverznog nogometaša. Jedan takav umirovljeni savjetovao ga je da se riješi svega što nema veze sa sportom i u potpunosti se okrene nogometu jer će mu u protivnome talent propasti.

Paolo Di Canio nekoć je bio vrlo dobar napadač niza talijanskih klubova (Lazio, Juventus, Napoli, Milan) kojega su najboljim u sezoni proglašavali u škotskom prvenstvu (Celtic) i u West Hamu. Unatoč tome, jedan je od onih koji su poznati i po drakonskim kaznama (11 utakmica zbog guranja suca), ali i po fašističkim pozdravima koje je upućivao navijačima Lazija kada je igrao za taj klub.

Sunderland's Italian manager Paolo Di Canio reacts on the touch line during the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Sunderland at The Hawthorns in West Bromwich, central England, on September 21, 2013. AFP PHOTO / ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nogometni otac ga ne želi

Sada se Di Canio našao u ulozi Balotellijeva savjetnika nakon što je karijera talijanskog nogometnog reprezentativca pala na dno i kada interes za nekoć dobrim napadačem mnoštva klubova praktički i ne postoji. Barem ne u mjeri da Liverpool, čiji je trenutačno član, naplati dobar dio onoga što je prije godinu dana za njega dao.

“U mom pogledu na nogomet morate shvatiti što znači igrati sa svojim suigračima i za njih. U dobrim i lošim trenucima momčad mora stajati zajedno, a meni se čini da on to ne radi. Mnogi su ga treneri pokušali promijeniti. Roberto Mancini je bio njegov nogometni otac u Interu, a niti on ga ne želi natrag. Jose Mourinho ga je u početku shvaćao, on dobro ‘čita’ igrače pa je shvatio da se njega ne može promijeniti. Njemu je 25 godina i mora se promijeniti, ne može se uvijek oslanjati na tuđu pomoć”, kazao je Di Canio, pa nastavio pojašanjavati:

Žrtva povezuje suigrače

“Demoni žive u njegovu mozgu. Još je mlad, fizički je jak, po prirodi nevjerojatan atleta, a nikada nije iskoristio svoj veliki potencijal. Ponekad misli da je nogomet nešto u čemu će se praviti važan i držati loptu, a da će suigrači obaviti tračanje za njega. Ne. Nogomet je žrtva i ona povezuje suigrače. Ne izvan terena, ne pokazuje se velikodušnost u kafićima. Velikodušan treba biti na travanjaku. Iskreno se nadam da se on može promijeniti, ali istovremeno mislim da će to biti teško. Previše vremena troši na društvenim mrežama i nogomet koristi da bi bio slavan.”