Deset najvećih promašenih transfera (da, popis smo napravili zbog PSG-ovog Davida Luiza)

Luiz je sinoć odigrao jako loše, a mi smo izdvojili još neke promašaje

TOPSHOTS Barcelona’s Uruguayan forward Luis Suarez (C) scores his second goal past Paris Saint-Germain’s Brazilian defender David Luiz (L) during the UEFA Champions league quarter-final first leg football match PSG vs FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 15, 2015. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
FOTO: AFP/AFP

Barcelona je u srijedu navečer svladala Paris SG, ali jedna od glavnih priča nakon tog susreta bila je loša igra brazilskog braniča u redovima francuske momčadi Davida Luiza, kojeg su protivnički igrači učinili smiješnim.

Nakon tog susreta portal caughtoffside.com izdvojio je deset igrača koji svoj skupi transfer nisu uspjeli opravdati u klubu koji ih je doveo.

1. David Luiz

Popis započinjemo već spomenutim Luzom koji je prošlog ljeta doveden iz engleskog Chelseaja u francuski PSG za velikih 50 milijuna funti, a taj novac definitivno nije opravdao na terenu.

2. Fernando Torres

Za španjolskog napadača Fernanda Torresa Chelsea je 2011. godine izdvojio 50 milijuna funti, a tim je transferom u končnici bio najzadovoljniji njegov bivši klub Liverpool jer Španjolac u novoj sredini nije ispunio očekivanja. Samo 20 golova u 110 utakmica u prvenstvu bez sumnje je premalo za igrača koji je koštao 50 milijuna.

3. Andy Carroll

Nakon što su prodali Torresa Chelseaju, u Liverpoolu su odlučili dovesti engleskog napadača Andyja Carrolla iz Newcastlea za 35 milijuna funti. Baš kao Torres u Chelseaju, niti Carroll u Liverpoolu nije ispunio očekivanja te je nakon par sezona napustio klub.

4. Juan Sebastian Veron

Argentinski vezni igrač Juan Sebastian Veron u Manchester United iz Lazija je stigao kao veliko ime, no u Engleskoj se nije snašao i ostat će zapamćen kao jedno od najvećih razočaranja.

5. Angel di Maria

Sljedeći na listi je još jedan Argentinac, Angel di Maria. I njega je doveo Manchester United, ovaj put iz Real Madrida prošlog ljeta. Za taj transfer plaćeno je 60 milijuna funti, a Di Maria taj novac (barem ne još) nije opravdao.

6. Luke Shaw

Novo ovosezonsko pojačanje Manchester Uniteda. Luke Shaw u klub s Old Trafforda stigao je iz Southamptona kao jedan od najtalentiranijih engleskih igrača, no do sada je pružao samo prosječne partije.

7. Erik Lamela

Taj 23-godišnji argentinski nogometaš stigao je prošlog ljeta za 30 miljuna funti iz Rome u Tottenham. Previše je to novca za igrača koji je do sada pokazao gotovo ništa.

8. Eliaquim Mangala

Eliaquim Mangala trebao je biti Manchester Cityju rješenje svih problema u obrani kada je prošlo ljeto stigao iz Porta zan 32 milijuna funti. No, on o nije, a zbog manjka samopouzdanja izgleda kao slaba karika u obrani Građana.

9. Andrij Ševčenko

Ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko stigao je 2006. godine iz Milana u Chelsea kao jedan od najboljih napadača na svijetu. No, on nije mnogo pokazao u klubu iz Londona i ostat će zapamćen kao jedan od najvećih promašaja u povijesti.

10. Stewart Downing

Sada 30-godišnji Englez Stewart Downing zapamćen je kao jedno od najgorih pojačanja Liverpoola u povijesti kada je 2011. stigao u taj klub iz Aston Ville za 20 milijuna funti. U prvoj sezoni u klubu s Anfielda nije postigao niti jedan pogodak, a niti jednom nije ni asistirao suigračima.