PSG-Barcelona 1-3: Neymar i Suarez odveli Barcelonu na korak do polufinala

Ivan Rakitić igrao je do 74. minute kada ga je zamijenio Jeremy Mathieu

Barcelona’s Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (L) celebrates with Barcelona’s Croatian midfielder Ivan Rakitic (C) and Barcelona’s Uruguayan forward Luis Suarez after scoring during the UEFA Champions league quarter-final first leg football match PSG vs FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris on April 15, 2015. AFP PHOTO / FRANCK […]
FOTO: AFP

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka PSG je u srijedu na domaćem terenu izgubio od Barcelone sa 1-3, a dva briljantna pogotka za Katalonce zabio je Luis Suarez.

Barca je povela u 18. minuti. Messi je odlično uposlio Neymara, koji je izbio sam pred vratara Sirigua i precizno pogodio dalji kut. A četiri minute ranije Messi je s ruba šesnaesterca pogodio vratnicu.

PSG je u prvom poluvremenu imao jednu veliku priliku, u 28. minuti, nakon polukontre, Cavaniju se otvorio prostor da sam krene prema golmanu, ali je oklijevao i Mascherano je uspio izbiti loptu.

Suarezov šou

Na početku drugog dijela, u 49. minuti, vratar Barcelone Ter Stegen uspio je zadržati udarac Pastorea, a onda je uslijedio šou Luisa Suáreza. U 67. minuti Suarez je u solo prodoru promiješao trojicu igrača PSG-a, a pritom je Davidu Luizu gurnuo loptu kroz noge, i akciju je okončao točnim udarcem za vodstvo Barce 2-0.

Barcelona preko Neymara došla do vodstva na Parku prinčeva

Nova genijalnost Suareza dogodila se u 79. minuti. Nakon duplog pasa sa Mascheranom, Suarez je ponovno proturio loptu kroz noge Davidu Luizu, a potom je sa 16 metara pogodio za 3-0.

Rakitiću 74. minute

Utješni pogodak PSG je zabio u 82. minuti. Udarac Van der Wiela okrznuo je Mathieua i lopta je odsjela u mreži. Hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao je do 74. minute za Barcu, pruživši dobru partiju. Uzvrat je za tjedan dana na Camp Nou.


PSG: Sirigu, Van der Wiel, Thiago Silva (David Luiz, 21), Marquinhos, Maxwell, Cabaye, Rabiot (Lucas, 65), Matuidi, Lavezzi, Pastore, Cavani.

BARCELONA: Ter Stegen, Montoya (Adriano, 80), Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitić (Mathieu, 74), Iniesta (Xavi, 53), Suarez, Neymar, Messi.

STRIJELCI: 0-1 Neymar (18), 0-2 Suarez (67), 0-3 Suarez (79), 1-3 Mathieu (82-ag).

SUDAC: Mark Clattenburg (ENG)

STADION: Park prinčeva

GLEDATELJA: 48.000

82. minuta – Gregory van der Wiel uputio je snažan udarac iz daljeine, lopta je pogodile nekog od igrača te je promijenila smjer. Vratar Barcelone je bio nemoćan.

79. minuta – Suarez je ponovno strijelac. Pucao je s vrha 16-erca, lopta je završila u desnim rašljama.

74. minuta – Ivan Rakitić napustio je igru. Umjesto njega na teren je ušao Jeremy Mathieu.

68. minuta – Luis Suarez uspio je ugrurati loptu pored vratara Salvatorea Sirige nakon sjajnog solo prodora unutar 16-erca.

19. minuta – Barcelona je otela jednu loptu na sredini terena, a Jordi Alba je odmah proigrao velikog Messija koji sjajno gura u priliku Neymara, a Brazilac lako poentira pokraj Sirigua. Park prinčeva je zanijemio