Ovaj trojac imao je najslabiji učinak u prošloj sezoni Premierlige

Fabian Delph u prošloj je sezoni uputio 38 udaraca. Niti jednom nije slavio gol

Aston Villa's English midfielder Fabian Delph vies with West Bromwich Albion's English defender Craig Dawson (R) during the FA Cup quarter-final match between Aston Villa and West Bromwich Albion at Villa Park in Birmingham, central England on March 7, 2015. AFP PHOTO / BEN STANSALL

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
FOTO: AFP

Angel di Maria i Mario Balotelli prošlu su sezonu proveli u engleskom prvenstvu, pri čemu su se imali prilike uvjeriti kakav se ondje nogomet igra i koliko su (ne)precizniji u odnosu na dotadašnji dio karijere.

Angel di Maria ostvario je prelazak u redove Paris Saint-Germaina nakon razočaravajuće sezone u Manchester Unitedu u koji je stigao iz Real Madrida. Lijepo je započeo karijeru u dresu Uniteda te je u prvih pet utakmica za klub postigao tri ligaška pogotka. Na tom je učinku i ostao premda je prema suparničkim vratima uputio 39 udaraca što njegovu preciznost svodi na 7.69 posto.

Čak 71 udarac i 0 golova

Talijanski napadač Liverpoola Balotelli igrao je povratničku sezonu u Premierligi u kojoj je nastupao za Manchester City od 2010. do 2013. godine i pritom je bio još slabiji. Za jedan prvenstveni pogodak, a zabio ga je Tottenhamu, potrošio je ukupno 36 udaraca, što znači da mu preciznost izosi ‘mršavih’ 2.78 posto, no i kao takav nije najveći potrošač lopti prošle sezone engleske Premierlige. Dapače, ‘tek’ je treći.

Ligaške učinke slabije od njegova imala su dvojica igrača koji danas nose Manchester Cityja, veznjak Fabian Delph i krilni igrač Jesus Navas. Ovaj je dvojac sezonu završio s nulom na kontu pogodaka, a ne može se reći da se nisu trudili postići ga. Španjolski reprezentativac pritom je potrošio 33 napada svoje momčadi, a engleski, nastupajući za Aston Villu, 38.

Redoslijed:

1. Fabian Delph (Aston Villa) 0 golova, 38 udaraca

2. Jesus Navas (Manchester City) 0 golova, 33 udarca

3. Mario Balotelli (Liverpool) 1 gol, 36 udaraca