Dinamo ostaje bez Schildenfelda na deset dana, ali bi trebao biti spreman za Hajduk

Dinamo će prvu službenu utakmicu igrati 12. srpnja i to derbi na Maksimiru

23.6.2015.,Zagreb -  Odrzana kongerencija za medije GNK Dinamo Zagreb, na kojoj su predstavljeni novi igraci Borna Barisic i Gordon Schildenfeld. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dinamov branič Gordon Schildenfeld zadobio je lakšu ozljedu na listu desne noge zbog koje će morati pauzirati desetak dana, objavio je klub na službenoj stranici. Schieldenfeld se, podsjetimo, ozlijedio u prvoj utakmvci u sklopu pripreme u kojoj su Dinamo i Žilina odigrali bez pobjednika 1:1. Iako se nakon utakmice činilo da će s braničem biti sve u redu, što je prvotno potvrdio i trener Zoran Mamić poručivši da je riječ samo o grču, na kraju se ipak pokazalo da se radi o ozljedi.

S Hajdukom 12. srpnja

“U petak je odradio pregled koji je pokazao lakšu ozljedu na listu desne noge pa će par dana pauzirati, no već za otprilike tjedan dana trebao bi se vratiti u puni trening. Dan nakon utakmice protiv Žiline na kojoj je nakon samo par minuta zbog ozljede izašao naš novi stoper odradio je pregled koji je pokazao tek manje probleme s listom. Schifo će tako pauzirati nekoliko dana, a potom se negdje krajem idućeg tjedna priključiti suigračima u treningu”, priopćili su iz kluba. Hrvatski nogometni prvak predstavio je u utorak povratnika Gordona Schildenfelda, da bi se ozljedio samo dva dana kasnije.

Dinamo će prvu službenu utakmicu igrati 12. srpnja i to protiv Hajduka u prvom kolu HNL-a dok su tri dana kasniej počinju pohod za plasman u Ligu prvaka. Na Maksimir doalzi luksemburški prvak Fola Esch.