Dodig s Mirzom izbacio branitelje naslova i izborio polufinale Australian Opena

Naslov su prošle godine osvojili Švicarka Martina Hingis i Indijac Leander Paes

India's Sania Mirza (2L) and partner Croatia's Ivan Dodig (TOP) shake hands after victory in their mixed doubles match against Kazakhstan's Yaroslava Shvedova (R) and Pakistan's Aisam-Ul-Haq (C) on day nine of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2016. AFP PHOTO / WILLIAM WEST-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / WILLIAM WEST
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza izborili su mjesto u polufinalu turnira mješovitih parova na Australian Openu nakon što su u četvrtak svladali branitelje naslova Švicarku Martinu Hingis i Indijca Leandera Paesa sa 7-6 (1), 6-3.

Dodigu i Mirzi je ovo prvi zajednički nastup, a u četvrtfinalu su potpuno nadigrali prošlogodišnje osvajače tri od četiri Grand Slam trofeja. Hrvatsko-indijska kombinacija u prvom je setu vratila rani break zaostatka, a u tie-breaku ostavila Hingis i Paesa bez šanse. Break u prvom i posljednjem gemu drugog seta donijeli su Dodigu i Mirzi plasman u polufinale.

Za naslov s brazilsko-ruskim parom

Za mjesto u svom prvom zajedničkom Grand Slam finalu Dodig i Mirza će se boriti protiv 5. nositelja, Ruskinje Jelene Vesnine i Brazilca Bruna Soaresa koji su sa 6-2, 6-3 nadigrali slovensko-britanski par, Katarinu Srebotnik i Jamieja Murrayja.