Dodig i Mirza ipak neće igrati finale Australian Opena, poraženi su od rusko-američkog para

Bolji od njih sa 7-5, 7-6 (4) bili su Ruskinja Jelena Vesnina i Brazilac Bruno Soares

India's Sania Mirza (L) looks on as partner Croatia's Ivan Dodig plays a backhand return during their mixed doubles match against Kazakhstans' Yaroslava Shvedova and Pakistan's Aisam-Ul-Haq on day nine of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2016. AFP PHOTO / WILLIAM WEST-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / WILLIAM WEST
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza zaustavljeni su u polufinalu mješovitih parova na Australian Openu, gdje su bolji od njih sa 7-5, 7-6 (4) bili Ruskinja Jelena Vesnina i Brazilac Bruno Soares.

Hrvatsko-indijska kombinacija propustila je prednost ranog breaka u prvom setu, a isto im se dogodilo i u dramatičnom drugom setu. Dodig i Mirza su u drugoj dionici dvaput imali break viška, ali je Indijka oba puta gubila gemove na početnom udarcu, prvi put pri vodstvu 4-3, a drugi put kad je kod 6-5 servirala za osvajanje drugog seta.

U odlučujućem, 13. gemu Ruskinja i Brazilac pokazali su se sretniji i spretniji te došli do pobjede koja ih je odvela u finale, a Indijku ostavila bez izgleda da se iz Melbournea vrati s dva pobjednička trofeja, nakon što je slavila u ženskim parovima s Martinom Hingis.

U finalu protiv američko-rumunjskog para

Vesnina i Soares će za prvi zajednički Grand Slam naslov igrati protiv Amerikanke Coco Vandeweghe i Rumunja Horije Tecaua koji su sa 6-4, 6-4 nadigrali Slovenku Andreju Klepač i Filipinca Treata Hueyja.