Dinamo-Osijek 3-0: Modri bi već u srijedu mogli osigurati naslov prvaka

Osijek je ostao na devetom mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije

28.04.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 31. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Domagoj Pavicic, Ante Coric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dinamo se u utorak pobjedom protiv Osijeka (3:0) na Maksimiru još više približiio cilju, tj. osvajanju desetog uzastopnog naslova prvaka. Sa slavljem bi mogli početi već u srijedu ukoliko Split upiše pobjedu protiv Rijeke na Kantridi.

Modri su poveli u 20. minuti pogotkom Domagoja Pavičića. Nakon što se oslobodio svog čuvara Pavičić je opalio s 20-ak metara te je pogodio gornji lijevi kut. Desetak minuta kasnije Zoran Mamić je morao iz igre izvaditi Arijana Ademija kojem se nije svidio taj trenerov potez. Mamić ga je, naime, izvadio zbog ponašanja prema sucu Strukanu.

Dinamo slavio protiv Osijeka

15 bodova ispred Rijeke

Do drugogo pogotka se čekalo do 50. minute. Angelo Henriquez je poslije Pjacinog bijega i ubačaja u sredinu moraos amo postaviti nogu za novi pogodak.Konačan rezultat postavio je Ante Ćorić u 76. minuti nakon dodavanja Henriqueza.

Ovom pobjedom Dinamo trenutačno ima 15 bodova više od Rijeke i ukoliko momčad s Kantride u srijedu izgubi od Splita, Modri će pet kola prije kraja prvenstva i matematički osigurati titulu. Osijek je ostao na devetom mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije, no ukoliko Zadar u srijedu osvoji barem jedan bod protiv Zagreba nogometaši Osijeka će potonuti na začelje.