Dinamo je protiv Slaven Belupa došao do svoje stote uzastopne ligaške pobjede na Maksimiru

Ovo je bila i 11. uzastopna ligaška pobjeda za modre ove sezone

06.03.2016., Zagreb - MAXtv Prva liga, 26. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Ante Coric. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dinamo je protiv Slaven Belupa ostvario svoju 11. uzastopnu pobjedu, a na kraju je ovaj sraz 26. kola HNL-a završio rezultatom 2:1 za Dinamo. Tako su ‘modri’ došli do svoje stote uzastopne ligaške pobjede na svom travnjaku.

Dinamo se odmah bacio “na glavu”, modri su poveli već nakon 97. sekundi. Novo pojačanje Dinama Stojanović je s desne strane fantastičnim ubačajem pronašao Hodžića čiji udarac je obranio Rozman. No, na odbijenoj lopti pojavio se Ćorić i mirno doveo Dinamo u vodstvo.

Slaven Belupo iznenađujuće je poravnao rezultat u 32. minuti. Katastrofalno je pogriješio portugalski vratar Eduardo, pred svojim vratima dodao loptu u noge Ozobiću.

Ona je ubrzo na drugoj vratnici stigla do Sandija Križmana koji iz blizine pogodio za 1:1 i veliko veselje na klupi “farmaceuti”.

Katastrofalna pogreška Eduarda

Modri su dominirali prvim dijelom, bili su bolja momčad, ali igrači Zorana Mamića nisu stvorili (osim pogotka) niti jednu ozbiljniju prigodu. S druge strane Koprivničani su igrali povučeno, svoje prillike čekali kroz kontranapade.

To nisu dočekali u prvih 45 minuta, ali jesu jedan poklon Eduarda koji će se sad dodatno naći pod povećalom trenera Mamića. Sjetimo se samo njegovih pogrešaka u prošlosti zbog kojih je Mamić “bio lud”. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li Mamić kazniti Eduarda.

06.03.2016., Zagreb - MAXtv Prva liga, 26. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Trener Dinama Zoran Mamic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Zoran Mamić PIXSELL

Slaven je u 53. minuti razbudio Dinamo. Filip Ozobić, veznjak Slavena, u 53. minuti opasno je tukao sa više od 25 metara, no Eduardo je uz puno muke skrenuo loptu u korner.

U sljedećem napadu, Ćorić je probao pucati po golu, ali je obranio to Rozman. Svije minute poslije, Hodžić, Dinamov napadač kojem jako vjeruje trener modrih Zoran Mamić, zabio je u 57. minuti za 2:1 zagrebačkog sastava.

Schifo napustio igru držeći se za preponu

Nakon pogotka, reprezentativni stoper Dinama Gordon Schildenfeld odmah je zatražio izmjenu i iz igre izašao držeći se za preponu.

Ako je kojim slučajem radi o ozbiljnijoj povredi, bio bi to veliki udarac za Dinamo, Zorana Mamića i veliki peh za Schifu koji se tek vratio nakon teške ozljede mišića, zbog koje za modre nije odigrao niti jednu utakmicu u jesenskom dijelu sezone.

Hodžić izašao u 74. minuti

Dinamo je u ovoj utakmici bio bolja momčad. Modri su kontrolirali njezin tijek, osim situacije iz prvog poluvremena kad su primili zgoditak. Međutim, nakon toga, sve je bilo u nogama Dinama.

06.03.2016., Zagreb - MAXtv Prva liga, 26. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Armin Hodzic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Armin Hodžić Photo: Goran Stanzl/PIXSELL PIXSELL

U 74. minuti, Mamić je odlučio odmoriti svog “spasitelja” Hodžića, a u igru je uveo čileanskog reprezentativca Henriqueza koji se i nije baš pretjerano iskazao za vrijeme koje je dobio na raspolaganje od Mamića.

Dinamo je zasluženo došao do pobjede i tako došao do impresivne stote domaće prvenstvene utakmice bez poraza! Naime, Dinamo je zadnji puta doma izgubio u srpnju davne 2010. godine.

Zdravko Mamić na tribinama

U svakom slučaju, modri su ovom pobjedom nastavili svoj niz, upisali jedanaestu pobjedu zaredom i idu dalje prema obrani titule prvaka.

Utakmicu je sa zapada pratio i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić koji je pod istragom USKOK-a zbog sumnji u malverzacije kojima je Dinamo oštećen za najmanje 280 milijuna kuna.

06.03.2016., Zagreb - MAXtv Prva liga, 26. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Zdravko Mamic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Zdravko Mamić na tribinama protiv Slaven Belupa Photo: Goran Stanzl/PIXSELL PIXSELL

Dinamo je vodeća momčad prvenstva sa 60 bodova, Rijeka je druga sa 55 bodova, Hajduk je treći sa 43 boda i utakmicom manje. Lokomotiva je četvrta sa 39 bodova, Split peti sa 36 bodova uz susret manje itd…