Dinamo na stadionu u Pireju dočekali zastavom s natpisom 'Četnici', Zagrepčani se žalili delegatu utakmice

Delegacija hrvatskog prvaka reagirala je zbog zastave na tribinama

FOTO: AFP

Delegacija hrvatskog nogometnog prvaka uputila je žalbu delegatu utakmice Olympiacos – Dinamo koja se u ovim trenucima igra na stadionu Karaiskakis u Pireju. Razlog je jedna zastava koja je bila istaknuta na tribini iza gola.

“Prije nego se okrenemo nogometnim temama, nažalost, moramo se baviti i nečime što nema nikakve veze s nogometom. Naime, na tribini na kojoj su najžešći navijači Olympiakosa je izvješena srpska zastava što samo po sebi nije (pre)velika provokacija, no činjenica što na njoj na ćirilici piše “Četnici” – svakako nema veze s nogometom. Modra delegacija se već žalila delegatu utakmice i tražila da se zastava ukloni, a prema propozicijama natjecanja i obzirom na značenje te zastave u ovom kontekstu Dinamo čak ima pravo tražiti i da utakmica ne počne dok se ista ne makne”, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici kluba uz dodatak:

“Naravno, nadamo se da do toga neće doći i da će večeras glavna tema biti nogomet i sport, no uz sve gnjusne uvrede koje su dolazile s tribina na utakmici mladih momčadi (koju su, usput, Modri dobili 3:1) i onoga što su već naši igrači prve momčadi doživjeli na zagrijavanju čini se kako mnogima večeras sport – nije u planu.”