Objavljena Uefina kazna za Ademija, zbog dopinga je suspendiran na 4 godine. Kaže da se osjeća užasno

Bio je pozitivan na doping testu nakon utakmice s Arsenalom

29.09.2015., Allianz Arena, Muenchen, Njemacka - UEFA Liga prvaka, skupina F, 2. kolo, Bayern - Dinamo Zagreb. Arijan Ademi. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

UEFA je suspendirala nogometaša Dinama i makedonskog reprezentativca Arijana Ademija na četiri godine, potvrdili su iz zagrebačkog kluba. Ademi je bio pozitivan na doping testu nakon utakmice protiv londonskog Arsenala u prvom kolu Lige prvaka, a u kojoj je zagrebački klub pobijedio 2-1.

U Dinamovom priopćenju su naveli da “nakon nekoliko odgoda i na koncu i saslušanja našeg igrača UEFA donijela odluku koja se niti u najcrnijem scenariju nije mogla zamisliti”.

“Teško mi je uopće riječima opisati kako se sada osjećam. Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu. Užasno se osjećam… Želio bih se zahvaliti svima koji me zovu ovih dana i šalju poruke, ali stvarno mi je teško pričati pa ih molim za razumijevanje”, prokomentirao je Ademi svoju suspenziju za Dinamovu stranicu.

Čvrsto i odlučno uz Ademija

“Kao klub smo šokirani i izuzetno neugodno iznenađeni ovakvim raspletom događaja te ćemo napraviti sve kako bismo u ovim teškim vremenima bili uz našeg Arijana. Onako čvrsto i odlučno kao što se on uvijek borio u dresu Dinama i kako smo sigurni da još puno puta i bude”, stoji u Dinamovu priopćenju.

Ademi je ovoga tjedna bio na saslušanju kod Disciplinske komisije UEFA-e, koja mu je i odredila ovu kaznu, a to se smatralo dobrim znakom. No, ispostavilo se kako to nije bio slučaj.