Ademi neće danas doznati kaznu za doping, Uefa je odgodila odluku

Uefa je otvorila postupak nakon što je bio pozitivan poslije Arsenala

Arijan Ademi
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

UEFA je odlučila odgoditi odluku u slučaju pozitivnog nalaza Arijana Ademija za tri tjedna tako da će Disciplinska komisija svoju odluku donijeti 16. studenog, objavio je klub na svojoj stranici.

Podsjetimo, Uefa je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati doping kontrole nakon utakmice protiv Arsenala pokazale kako je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, a ponovljeni test B također je bio pozitivan.

Podrška kluba

Dokapetan Dinama ima punu podršku kluba, a trener Zoran Mamić smatra da se sve dogodilo slučajno.

“Unutar našeg sustava se ne događa ništa što ne bi smjelo. Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo ništa. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je što je više moguće umanjimo. Arijan je toliko puta bio kontroliran u zadnjih godinu dana i nijednom nije bilo nikakvih problema; svaki put je bio negativan i ne radi se o nečemu što je kontinuirano uzimao te smo uvjereni da to na što je pozitivan nije uzeo svjesno. On zaslužuje podršku svih nas pa tako i medija”, rekao je Mamić prije nekoliko dana.

Injekcija, tableta…

“Jasno je sada da nije ništa dobio u našem sustavu. Čak smo taj dodatak prehrani koji je koristio također poslali na kontrolu i još čekamo nalaze. Ili se pak radi o nečemu što je uzimao u reprezentaciji… Ne možemo znati radi li se o injekciji, tableti. Stvarno je teško reći.”

Prema novim propisima u borbi protiv dopinga, igraču rođenom u Šibeniku prijeti suspenzija od jedne do četiri godine. Dinamo je ove godine s Ademijem potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.