Dinamov napadač asistirao za jedan i igrao ključnu ulogu u drugom golu Čilea na Copa Americi

Čile je s 5-0 svladao Boliviju na prvenstvu Južne Amerike

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Reprezentacija Čilea s 5-0 pobijedila je Boliviju na prvenstvu Južne Amerike, a jako dobru predstavu u tom susretu ostvario je Dinamov igrač u čileanskoj reprezentaciji Angelo Henriquez koji je asistirao za treći i igrao ključnu ulogu kod petog pogotka svoje reprezentacije.

Henriquez nije igrao u prve dvije utakmice svoje reprezentacije na Copa Americi, a u trećoj je nastupio samo u drugom poluvremenu, no to mu je bilo dovoljno da pokaže svoj talent. Za treći gol asistirao je Aranguizu, a peti gol Čilea postignut je zahvaljujući njemu.

Naime, pogodak za 5-0 je autogol bolivijskog braniča Raldesa, koji je skrenuo Henriquezov ubačaj u 86. minuti u vlastitu mrežu.

Prije uvjerljive pobjede Čilea Ekvador je Rancagui pobijedio oslabljenu reprezentaciju Meksika s 2-1 i tako osigurao treće mjesto u skupini koje Ekvadorce može odvesti u četvrtfinale. No, ovisit će o rezultatima utakmica drugih skupina, jer će dvije najbolje od tri trećeplasirane reprezentacije proći u nokaut fazu.

U redoslijedu trećeplasiranih reprezentacija Ekvador je treći s 3 boda i gol-razlikom 4-6. Urugvaj u skupini B ima 3 boda iz dvije utakmice i gol-razliku 1-1, a u skupini C treća je Venezuela s 3 boda iz dvije utakmice i gol-razlikom 1-1. Urugvaj u posljednjem kolu igra protiv Paragvaja, a Venecuela protiv Brazila.