Dinamov napadač među deset najboljih mladih zvijezda na Copa Americi

Naslov prvaka osvojen prije četiri godine u Argentini brani Urugvaj

22.04.2015., stadion Kantrida, Rijeka - Kup Hrvatske, polufinale, uzvratna utakmica, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Angelo Henriquez, Vedran Jugovic. 
Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Čile će od 11. lipnja do 4. srpnja biti domaćin 44. izdanja najstarijeg kontinentalnog nogometnog natjecanja, Copa Americe na kojemu će se 12 reprezentacija boriti za naslov najboljeg u Južnoj Americi. Uz najveće latinoameričke zvijeze, poput Messija, Neymara ili Jamesa Rodrugueza, na tom natjecanju će nastupiti i brojni mladi talenti što će zasigurno iskoristiti skauti bogatih europskih klubova kako bi ih što prije vezali ugovorima.

Najbolji mladi igrači

 

Povodom toga brintanski Daily Mail sasatvio je listu od deset najboljih mladih igrača koji će nastupiti na ovogodišnjoj Copi, a među njih je uvrstio i Dinamovog napadača Angela Henriqueza, koji će predstavljati domaćina.

– Ukoliko ste prepoznali njegovo ime, to je zato što je igrač Manchester Uniteda od 2012. godine. U Fergusonovoj momčadi nosio je broj 21. Tri godine kasnije još uvijek nije upisao nastup za United, ali je napredovao u reprezentaciji. U pet utakmica zabio je pet golova – piše Daily Mail.

– Otakako ga je kupio United bio je na posudbama u Wiganu, Real Zaragozi i Dinamo Zagrebu – dodaje Mail.

Bez Luisa Suareza

Osim njega, napominju kako bi pozornost trebalo posvetiti Sebastianu Gamarri (Bolivija), Brazilcu Gefersonu, Jonathanu Gonzalesu (Ekvador), Jesusu Coroni (Meksiko), Derlisu Gonzalezu (Paragvaj), Joseu Gimenezu (Urugvaj), Jeisonu Murillu (Kolimbija), Carlosu Ascuesu (Peru) i Jhonu Murullu (Venezuela).

https://www.youtube.com/watch?v=92rZ3eX1UPI

Naslov prvaka osvojen prije četiri godine u Argentini brani Urugvaj, koji će imati vrlo tešku zadaću jer zbog suspenzije njegova najboljeg igrača Luisa Suareza, koji je kažnjen zbog incidenta na SP-u kada je ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija, a usto u Čile u najboljim sastavima dolaze i aktualni svjetski doprvak Argentina i Brazil, kojega vodi novi izbornik Dunga, a vrlo opasan bit će i domaćin Čile koji je oduševio ljubitelje nogometa na prošlogodišnjem SP u Brazilu.