Izgleda da u Liverpoolu ne razmišljaju o otpuštanju Brendana Rodgersa

Liverpool je na početku sezone ostao bez najboljeg igrača, Luisa Suareza

Liverpool's Northern Irish manager Brendan Rodgers (L) looks on during the English Premier League football match between Stoke City and Liverpool at the Britannia Stadium in Stoke-on-Trent, central England on May 24, 2015. Stoke won the game 6-1. AFP PHOTO / STEVE PARKIN

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
FOTO: AFP

Sve je izglednije da će trener Liverpoola Brendan Rodgers ipak sačuvati svoj posao. Tako barem tvrde britanski mediji koji su donijeli vijest da vodstvo kluba ne razmišlja o njegovom otpuštanju. Prema pisanju Sky Sportsa uprava kluba će u lipnju analizirati sezonu, ali ne namjeravaju razgovarati o promjeni trenera.

Liverpool je kraj Premier lige dočekao na šestom mjestu pa će sljedeće sezone igrati u kvalifikacijama ua Europski ligu. To svakako nije uspjeh za Liverpool koji se sezonu ranije borio za naslov prvaka. Ono što je pojačalo priču o Rodgersovoj smjeni je visoki 6:1 poraz od Stoke Cityja u posljednjem kolu prvenstva.

Radno ljeto

– Oduvijek sam govorio da ću otići onog trenutka kada vlasnici kluba to budu željeli. Ipak, smatram da još puno mogu ponuditi klubu. Ove sezone dogodile su se mnoge stvari koje su otežale posao, ali razumijem. Završili smo sezonu na šestom mjestu, a to smo i zaslužili. Pred klubom je važno ljeto. Izgubili smo Gerrarda i čeka nas paklen posao – rekao je Rodgers.

https://www.youtube.com/watch?v=Ku-p7CHVTa8

Liverpool je na početku sezone ostao bez najboljeg igrača, Luisa Suareza. Uz to, njihov drugi napadač, Daniel Sturridge veći je dio sezone proveo izvan terena. Koliko je to utjecalo na Liverpoolov rezultat govori podatak da je u tek završenoj sezoni cijela je momčad Liverpoola zabila 52 gola. Jednako toliko postigli su Suarez i Sturridge u sezoni 2013./14.