Dinamov nogometaš kaže da neugodna situacija oko Mamića utječe na momčad

Govorio je Ivo Pinto i o dopinškom skandalu Arijana Ademija

03.03.2015.,  Zagreb, stadion Maksimir - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, druga utakmica, GNK Dinamo -  NK Istra 1961.Ivo Pinto.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Treće mjesto, uz utakmicu manje u odnosu na prvoplasiranu Rijeku i Hajduk na drugome mjestu, trenutačno zauzima hrvatski nogometni prvak Dinamo u poretku klubova koji se natječu u prvenstvu.

Ipak, klub, osim rezultata kojima teško može biti zadovoljan, u ovome trenutku potresaju i neke druge stvari poput dopinške afere koja je iz nogometa, barem u ovom trenutku, na četiri godine udaljila Arijana Ademija te novog ulaska u Remetinec prvog čovjeka kluba Zdravka Mamića. Među ostalime i o tim je stvarima u razgovoru za Goal.com govorio Dinamov nogometaš Ivo Pinto. Na temu Ademijeve suspenzije je rekao:

Nogomet nije u prvom planu

“Jako mi je teško pričati o tome jer smo svi još uvijek šokirani odlukom Uefe i četverogodišnjom suspenzijom za našeg kapetana. To je strašno i nitko to nije očekivao. Stalno imamo doping kontrole, u domaćim i europskim natjecanjima, a Dinamo je preveliki klub da bi si nešto tako dozvolio tako da nema nikakvih razloga za brigu. Još uvijek se svi nadamo da će ta kazna biti umanjena jer je prerigorozna i Ademi je u cijeloj priči sasvim sigurno potpuno nedužan. Svlačionica je potpuno uz njega.”

Stoji, prema Pintovim riječima, svlačionica i uz Mamića no na tu temu njihova podrška i nema neki značaj. Kaže portugalski nogometaš da cijela momčad prati što se zbiva i da to ostavlja trag na njima.

“Naravno da pratimo, ali isto tako vjerujemo da će sve biti u redu. Ovo nije ugodna situacija i naravno da to utječe na cijeli klub pa tako i momčad. Svi se nadamo se da će sve to uskoro završiti, pa da će opet u prvom planu biti nogomet i rezultati momčadi”, zaključio je Pinto.