Dinamovi nogometaši priznaju da zbog uhićenja Mamića i suspenzije Ademija stuacija nije baš normalna

Susret dvije posljednje momčadi u skupini F Lige prvaka

16.09.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 1. kolo, GNK Dinamo - Arsenal FC. Ivo Daniel Ferreira Mendonca Pinto. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaše zagrebačkog Dinama u utorak navečer u Londonu očekuje utakmica u Ligi prvaka protiv favoriziranog Arsenala, engleske ekipe koju su pobijedili na svojem terenu u prvom kolu tog natjecanja. Nogometaši Modrih Junior Fernandes i Marko Pjaca najavili su taj ispit i poručili da se neće unaprijed predati.

“Bit će vrlo teško, ne znam uopće koliko teže može jer Arsenal je izvrstan i neće nas sigurno zavarati niti ponijeti naša pobjeda u Maksimiru. Sad će oni biti znatno oprezniji, upoznali su nas i neće biti niti malo opušteni. Morat ćemo odigrati barem jednako dobro kao u Zagrebu da bismo ostvarili dobar rezultat. Arsenal je svakako favorit, ali ne idemo u London s bijelom zastavom”, rekao je Pjaca za Dinamovu stranicu.

[UCL & UYL] Prva momčad i juniori na putu za London! Sretno! :)First team and U-19 team off to London!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 23. studeni 2015

Nada u najbolje

Jako je slična razmišljanja ponudio Fernandes. “Treba se poklopiti puno stvari za novo iznenađenje, ali mi vjerujemo u sebe, dat ćemo sve što imamo i nadati se najboljem. Normalno da su oni favoriti, ali ne dobivaju uvijek favoriti”, izjavio je.

Maksimirski klub nedavno su pogodile dvije vrlo dramatične situacije. Jedna je četverogodišnja suspenzija njihovog vrlo važnog igrača Arijana Ademija, koji je bio pozitivan na doping kontroli, a druga je uhićenje predsjednika Zdravka Mamića zbog nepravilnosti u transferima igrača. “Lagao bih kad bi rekao da nas cijela ova situacija sa Zdravkom Mamićem nije potresla, ali mi moramo biti koncentrirani na travnjak, fokusirani na ono što nas čeka protiv Arsenala. Takve probleme moramo staviti sa strane. Ademi je naš suigrač i veliki prijatelj, ima našu podršku, a on zna da smo u ovom slučaju svi uz njega”, prenosi Goal izjavu Dinamovog veznjaka Domagoja Antolića.

Branič Modrih Ivo Pinto ponudio je slična razmišljanja. “Ovo je nogomet, ništa nije nemoguće. Svjesni smo kvalitete Arsenala, ali mi smo spremni za dvoboj s velikim suparnikom. Između nas u svlačionici vlada veliko prijateljstvo, to može biti ključno u ovakvim dvobojima. U kojima nekad morate igrati i iznad svojih granica mogućnosti. Sve je moguće, vjerujem da možemo slaviti u Londonu. Svi znamo što se posljednjih dana događa u klubu, situacija nije najnormalnija. Niti najpozitivnija. Ali, svi smo uz našeg predsjednika i Arijana Ademi, mi želimo i za njih napraviti dobar posao u Londonu”, kazao je.

Uoči susreta Arsenal je treća momčad u skupini F Lige prvaka s tri boda, a isto toliko ima Dinamo koji je četvrti zbog slabije gol razlike.