Dinamov predsjednik smatra da je društvena depresija kriva za prazan Maksimir

Barišić kaže da je njegov klub u medijima tučen sa svih strana, ali da su bili i ostali pobjednici

05.03.2009., Zagreb - Maksimirska ulica 128, gradski stadion na kojem se nalaze prostorije Nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Celnistvo Kluba sazvalo je konferenciju za tisak na kojoj su obznanili da ce sljedeci trener Dinama biti Krunoslav Jurcic i da je otkazana suradnja izmedju Kluba i Boska Balabana te Tome Sokote. Spomenut je i dopredsjednik kluba Zdravko Mamic koji je najavio odlazak s mjesta dopredsjednika, ali je izborna skupstina, koja je odrzana danas, odbacila tu mogucnost. Mirko Barisic, predsjednik NK Dinamo. Photo: /
FOTO: PIXSELL/Vecernji list

Predsjednik Dinama, kluba koji bi u srijedu mogao osigurati novi naslov prvaka, Mirko Barišić osvrnuo se na status svojeg kluba u društvu.

“Dinamo je u medijima, čast izuzecima, već godinama tučen sa svih strana, a za to nema razloga. Imamo i mi svojih pogrešaka, i od njih ne bježimo, ali i u toj sveopćoj negativnoj društvenoj klimi mi smo bili i ostali pobjednici”, prenosi njegovu izjavu Večernji list.

Duboka društvena depresija je glavni krivac

Dinamo je tijekom posljednjih sezona poznat i po vrlo slaboj posjećenosti, jer maksimirski stadion uglavnom zjapi prazan, a Barišić smatra da u tom i mediji imaju utjecaja: “Sigurno je u tome zasluga i medija jer osamdeset posto napisa o Dinamu u njima su negativni”, kaže.

“Međutim, mi kao društvo više nismo na civilizacijskoj razini spremni organizirati utakmicu s 20-30 tisuća gledatelja a da na njoj ne bude incidenata. Dinamo ima puno prijatelja i navijača, ali duboka društvena depresija razlog je što ih nema puno na stadionu”, prenosi njegovu izjavu vecernji.hr.