Dodig (peti puta uzastopce) nije uspio izboriti 2. kolo Roland Garrosa

Ajla Tomljanović, koja nastupa pod australskom zastavom, bila je uspješna u 1. kolu

05.02.2014., Dom sportova, Zagreb - 2. kolo 9. ATP turnira PBZ Zagreb Indoors, parovi,  Ivan Dodig i Marcelo Melo - Philipp Marx i Michal Mertinak.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski tenisač Ivan Dodig ni u petom pokušaju nije uspio proći prvu prepreku u pojedinačnoj konkurenciji na Roland Garrosu, gdje ga je u ponedjeljak u 1. kolu svladao Čeh Radek Štepanek s 5-7, 6-3, 6-4, 6-1.

S obzirom na Štepanekove kronične probleme s leđima, zbog kojih je u ovoj sezoni odigrao samo dva meča na ATP Touru, Dodig je u dvoboj ušao kao favorit i bio u dobroj poziciji nakon što je nizom od četiri gema zaostatak 3-5 pretvorio u osvajanje prvog seta.

Međutim, to je bio posljednji pozitivan Dodigov niz u ovom dvoboju. U drugom i trećem setu 36-godišnji češki tenisač uspio je po jednom oduzeti servis hrvatskom predstavniku, a u četvrtom setu je to učinio čak tri puta te nakon dva sata i 43 minute igre stigao do pobjede 5-7, 6-3, 6-4, 6-1.

Štepaneka u 2. kolu čeka sunarodnjak i 4. tenisač svijeta Tomaš Berdych koji je lakoćom u tri seta svladao Japanca Nishioku.

Tomljanović uvjerljiva

Ajla Tomljanović, koja na natjecanjima pod ingerencijom Međunarodne teniske federacije (ITF) nastupa pod australskom zastavom, probila se do 2. kola turnira u konkurenciji tenisačica.

Na turniru na kojem je prošle godine bila jedno od najugodnijih iznenađenja probivši se do osmine finala, Tomljanović je u 1. kolu nadigrala Australku Casey Dellacquau sa 6-2, 6-2. Tomljanović će u 2. kolu igrati protiv bolje iz dvoboja Mađarice Timee Babos i 11. nositeljice, Njemice Angelique Kerber.