Dok Burić okrivljuje pogreške, Pamića veseli taktička zrelost njegovih igrača

"Moji su igrači potvrdili da su frajeri", kaže Istrin trener Igor Pamić

26.07.2015., stadion Aldo Drosina, Pula -MAXtv Prva HNL, 3. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Stefan Nikolic.
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Trener Istre Igor Pamić isijavao je zadovoljstvom nakon 4-1 pobjede njegove momčadi protiv Hajduka u utakmici 3. kola nogometnog prvenstva Hrvatske. Razumljivo, raspoloženje stratega splitske momčadi bilo je sasvim suprotno.

“Veseli me taktička zrelost koju smo pokazali, a igrači su potvrdili da su frajeri. Mi smo izvukli pouke iz poraza protiv Lokomotive”, poručio je Pamić koji se osvrnuo na promjene koje je napravio u momčadi pred utakmicu protiv Hajduka.

Vratara Brkića zamijenio je Ivešom i osvrnuo se na poziciju zadnjeg veznog u svojoj momčadi:

“Odlučio sam se za promjenu premda ne krivim Brkića što je protiv Lokomotive primio šest pogodaka. Iveša je iskusan i dobar. Iako sam želio imati dvojac ZlomislićVuković ostao sam bez oba. A to bi bio top-tandem za HNL. No, nalazimo unutarnju snagu. I rekao sam da sam Heistera spreman otrpjeti koliko god treba, i sada sam ga dočekao.”

Heister je povjerenje opravdao dvama golovima, dok su po jedan za Istru zabili Repić i Tomić. Strijelac za Hajduk bio je Kiš.

Tužna noć u Puli

Damir Burić, pak, okarakterizirao je večer u Puli tužnom za svoju momčad i dodao:

“Nismo bili pravi, napravili smo previše pogrešaka u igri. Trebamo brzo učiti da ih ispravimo i vratimo se na razinu koju priželjkujemo. Igrači koji su igrali su se i trudili, ali nisu imali prostora.”