Đoković iskoristio Andersonov poklon, pa će u četvrtfinalu Wimbledona igrati protiv Čilića koji ga nikad nije pobijedio

Đoković nije dopustio iznenađenje u nastavku jučer prekinutog meča

Serbia's Novak Djokovic reacts after serving an ace against South Africa's Kevin Anderson during their men's singles fourth round match on day eight of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2015. RESTRICTED TO EDITORIAL USE  --   AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

Marin Čilić igrat će protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja Wimbledona, nakon što je najbolji tenisač današnjice u nastavku meča, prekinutog u ponedjeljak zbog mraka, svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona. Završilo je 6-7(6), 6-7(6), 6-1, 6-4, 7-5.

Isti par sastao se i prošle godine u četvrtfinalu Wimbledona, a tom je prilikom slavio srpski tenisač nakon pet setova. Čilić je tada imao prednost od 2-1 u setovima, ali nije izdržao pritisak Srbina koji je do kraja turnira svladao još Grigora Dimitrova i Rogera Federera za svoj drugi naslov na travnatom Grand Slamu.

Inače, Čilić i Đoković do sada su igrali dvanaest puta. Najbolji hrvatski tenisač još uvijek čeka na pobjedu.

Andersona koštale dvostruke pogreške

Meč je u utorak otvoren petim setom, a Anderson je imao šansu u petom gemu stići do prednosti, međutim 15-40 na Đokovićev servis nije iskoristio. Obojica su tenisača u nastavku čvrsto držala svoj početni udarac sve do dvanaestog gema u kojem je Južnoafrikanac darivao branitelja naslova dopustivši mu da do prilike za okončanje meča stigne nakon dvije dvostruke pogreške na servisu. Đoković je meč-loptu znao iskoristiti te će i sedmu godinu uzastopce imati svoje mjesto među posljednjih osam u ždrijebu.

“Bio je ovo jedan od najtežih mečeva koje sam ikada igrao ovdje. I ne bi bilo nezasluženo da je Anderson pobijedio”, izjavio je prvi nositelj turnira nakon pobjede.