Đoković sa 6-3, 6-4 pobijedio Federera i osvojio peti masters u karijeri

Đoković je protiv Federera izjednačio međusobni skor na 22-22

Serbia's Novak Djokovic holds up the ATP trophy after winning the men's singles final match against Switzerland's Roger Federer on day eight of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 22, 2015. 
AFP PHOTO / GLYN KIRK / AFP / GLYN KIRK
FOTO: AFP

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković po četvrti puta uzastopno je pobjednik završnog ATP mastersa osmorice najboljih svladavši u Londonu Švicarca Rogera Federera sa 6-3, 6-4 nakon sat i 20 minuta igre.

Dugoočekivani teniski klasik u O2 Areni pripao je srpskom tenisaču koji je kaznio gotovo svaku Federerovu pogrešku, a bilo ih je dosta u meču – čak 31.

Četvrti masters Đokovića zaredom

U prvom setu Đoković je oduzeo Federerov servis u trećem gemu, a meč je završio “breakom” za 6-4 u drugom, pa je treći puta u zadnje četiri godine slavio protiv Federera u finalu. Prvi reket svijeta je uzvratio Švicarcu i za poraz u skupini prije pet dana.

Đoković je ukupno pet puta osvajao masters, ali je postao i prvi tenisač u povijesti kojemu je to uspjelo četiri puta zaredom. Ovogodišnji London srpski će tenisač pamtiti i po činjenici da više nema gubitan skor protiv Federera i Rafe Nadala.

Pobjedom u finalu protiv Federera izjednačio je njihov međusobni skor na 22-22, a u subotu se i protiv Nadala poravnao na 23-23.