Federer je prekinuo dva Đokovićeva niza i plasirao se u polufinale ATP Mastersa

Bio je ovo 43. međusobni dvoboj između Federera i Đokovića i 22. pobjeda Švicarca

Roger Federer
FOTO: AFP

Švicarac Roger Federer slavio je u dvoboju 2. kola ATP Mastersa u Londonu protiv prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića sa 7-5, 6-2, te se plasirao u polufinale završnog turnira osmorice najboljih tenisača svijeta.

Đoković će u posljednjem kolu igrati protiv Tomaša Berdycha, koji je današnjim porazom od Keija Nishikorija (5-7, 6-3, 3-6) ostao bez šanse za plasman u polufinale. Federer vodi u ovoj skupini s dvije pobjede, Đoković i Nishikori imaju po trijumf i poraz, dok je Berdych oba puta izgubio.

“Poklonio sam mu pobjedu”

https://www.youtube.com/watch?v=l5iFw-SbDCk

Bio je ovo 43. međusobni dvoboj između Federera i Đokovića i 22. pobjeda Švicarca. Zanimljivo je da Srbin nikad nije bio bolji u međusobnom omjeru od Federera, a prvi su put igrali 2006. u Monte Carlu.

“Ima takvih dana kada se ne osjećaš najbolje, čak ni blizu tome. Svaka čast Rogeru na promjenama ritma, stalno mi je slao drugačije lopte. Servirao je vrlo efikasno, a ja sam imao puno neforsiranih pogrešaka. Poklonio sam mu pobjedu, posebno u drugom setu. No, to je sport, ima takvih dana. Dobra je stvar da igra u skupini, pa i dalje imam šansu za polufinale”, prokomentirao je najbolji svjetski tenisač.

Na ovaj je način prekinuta Đokovićeva serija od 23 uzastopne pobjede. Posljednji je poraz doživio u kolovozu u Cincinnatiju gdje je u finalu izgubio upravo od Federera. Također, imao je Đoković do ovog meča 16 pobjeda zaredom na završnom turniru sezone.