Dragan Džajić u Sarajevu otkrio kako je doveo Roberta Prosinečkog u Zvezdu

Žuti je sa Zvezdom je tri puta bio prvak Jugoslavije, a osvojio je i Kupa prvak

Robert Prosinečki
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Legendarni nogometaš i čelnik Crvene zvezde Dragan Džajić otkrio je na Međunarodnom sportskom simpoziju, koji se održava u Sarajevu, kako je doveo Roberta Prosinečkog iz Dinama na Marakanu, javlja Klix.

“Ovo je jedina i prava istina. Zvezda je igrala protiv Dinama u Zagrebu i bila je velika gužva prije utakmice. Prišao mi je jedan čovjek i perdstavio se kao ujak Roberta Prosinečkog. Krenuo je pričati o Robertu, pitao da dođe na probu i spominjao je neki ugovor, a ja sam ga se htio riješiti i samo sam mu rekao:’Neka mali dođe u utorak na probu.’ Tako je bilo”, rekao je Džćajić pa je anstavio.

Otkud on

“Došao je utorak i ja sam otišao pogledati trening. Odmah sam primijetio jednog plavog momka i pitao sam se:’Otkud on?’, jer sam zaboravio na onaj razgovor iz Zagreba. Tehnika i taj nevjerovatni talenat odmah se prmijetio. Onda sam kazao da ga pozovu i na poslijepodnevni trening s rezervama i tu smo odlučili da ga uzmemo. Njegov otac je tada zaplakao”, ispričao je Džajić.

19.03.2015., Srbija, Beograd - Dragan Dzajic, poznati legendarni nogometas beogradske Crvene Zvezde i reprezentativac bivse Jugoslavije.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Dragan Džajić PIXSELL

Legendarni Žuti sa Zvezdom je tri puta bio prvak Jugoslavije, a najveću uspjeh bio je osvajanje Kupa prvaka. Poslije Zvezde igrao je Real Madrid i Barcelonu. Godinu dana prije Svjetskog prventsva u Francuskoj vratio se u Dinamo, a karijeru je završio 2004. kao igrač Zagreba. Nakon toga je četiri godine bio pomoćnih u reprezentaciji Hrvatske, a 2010. preuzima Crvenu zvezdu. Tamo se zadržao dvije godine, a trenutno je izbornik Azerbajdžana.

https://www.youtube.com/watch?v=UhUiDBJ57Ys