Drugoligaš izbacio Manchester United, Midlesborough nakon penala osigurao četvrfinale Liga kupa

Rooney, Carrick i Young nisu uspjeli zabiti golove iz penala

Manchester United's English forward Wayne Rooney applauds the fans as he leaves the pitch following the UEFA Champions League Group B football match between Manchester United and VfL Wolfsburg at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 30, 2015.  Manchester United won the match 2-1.   AFP PHOTO / PAUL ELLIS
FOTO: AFP

Nakon Arsenala i Chelseaja još jedan engleski velikan nije uspio osigurati četvrtfinale engleskog Liga kupa. Mancheaster United je iznenađujuće poražen na Old Traffordu od drugoligaša Midlesborougha nakon jedanaesteraca. Momčadi Louisa van Gaal to je četvrto raspucavanje s bijele točke koje su izgubili u nizu.

Nizozemac je na travnjak izveo izmijenjenu momčad u odnosu na onu koja je igrala prvnstvenu utakmicu s Manchester Cityjem. Međutim te promjene mu nisu dale rezultate pa je u drugom poluvremenu zaigrali Wayne Rooney, Anthony Martial i Ashley Young.

Utamice je bila povremeno dosta otvorenas te su obje momočadi imale nekoliko prilika za gol, ali su nakon 120 minuta mreže ostale prazne. Za Midlesborough su s bijele toče pogodili Leadbitter, Downing i Gibson, a za Manchester Pereira. Trojica najiskusnijim Van Gaalovih nogometaša, Rooney, Carrick i Young nisu uspjeli zabiti golove, tako da su gosti osigurali nastavak natjecanja, te ih u četvrfinalu čeka utakmica s Evertonom.