Memphis Depay je upravo postao igrač Manchester Uniteda (i to službeno)

BBC nagađa da je United za njega platio odštetu u visini između 25 i 30 miliuna funti

Netherland's Memphis Depay (R) vies with Spain's David Silva during the  friendly football match Netherlands vs Spain in Amsterdam, on March 31, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
FOTO: AFP

Manchester United potvrdio je vijest da će ovog ljeta pojačati svoju momčad nizozemskim krilnim igračem i trenutačno članom PSV-a Memphisom Depayom (21). Iako detalji ugovora još nisu objavljeni, BBC nagađa da je Manchester United za njega platio odštetu u visini između 25 i 30 milijuna funti.

O kakvom se igraču radi govori činjenica da je Depay najbolji strijelac nizozemskog prvenstva. Zabio je 21 pogodak, dok je uputio najviše udaraca prema suparničkim mrežama (154).

Bolji od Ronalda i Messija

Depay je, inače, najmlađi nogometaš u deset naboljih europskih liga koji je zabio više od 15 golova. Također, u zadnje dvije godine je zabio osam pogodaka iz slobodnihn udaraca. Iza njega su Pirlo (6), Ronaldo (4), Messi (3) i Rooney (3).

Depay će tako ponovno izaigrati pod vodstvom Luisa van Gaala s kojim je na prošlom svjetskom prvenstvu u Brazilu osvojio treće mjesto. Pitanje koje se sada nameće je kako će nizozemski stručnjak uklopiti Depaya, Di Mariju i Matu (igra na desnoj strani ove sezone), ali i Younga koji bi trebao potpisati novi trogodišnji ugovor.

https://www.youtube.com/watch?v=RpU9uIduZAE

Za pretpostaviti je da bi Mata trebao zaigrati na poziciji desetke, dok bi Di Maria i Depay trebali zauzeti pozicije na krilima. Englez bi u ovom slučaju izgubio mjesto u početnih 11, ukoliko ga Van Gaal ponovno ne prebaci na lijevog beka, gdje mu je konkurencija Luke Shaw.