Eduardo se pohvalio da će u Šahtaru nositi svoj najdraži i sretni broj 22

Da Silva je već bio član ukrajinskog kluba u razdoblju od 2010. do 2014. godine

FOTO: Screenshot/Instagram

Nekadašnji napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva nedavno je potpisao ugovor s ukrajinskim klubom Šahtarom, čiji je član već bio u razdoblju od 2010. do 2014. godine. Sada se na Instagramu pohvalio da će u toj momčadi na dresu nositi broj 22, koji naziva najdražim i sretnim.

Podsjetimo, prije par dana smo javili da je Eduardo stigao u Ukrajinu gdje će ponovno igrati za Šahtar. Eduardo je proteklih godinu dana nastupao za brazilski Flamengo, međutim većinu vremena je ulazio s klupe. No, prije nekoliko dana je dobio ponudu od bivšeg kluba, a sam je napadač rekao da je ona odlična te da je ne može odbiti.

“Uz svo poštovanje prema Flamengu, dobio sam odličnu ponudu. Zemlju već poznajem, a i moram misliti na svoju budućnost”, rekao je za brazilske medije Da Silva prije nego što se sinoć vratio u Europu.

Doček u Ukrajini

“Već sam u Ukrajini. Imao sam sjajan doček od sviju u klubu. Možete biti sigurni da ću se jako truditi kao bih ispisao još jednu stranicu moje povijesti ovdje”, poručio je napadač preko Facebooka.

Eduardo je, inače, 2010. godine iz Arsenala prešao u Šahtar gdje je proveo četiri godine. Ukupno je odigrao 81 utakmicu te je zabio 24 pogotka. Prije godinu dana odlučio se vratiti u Brazila gdje je u 49 utakmica za Flamengo u kojima je nastupao 23 puta je ušao s klupe. Iako je klub na početku nove sezone prmijenio trenera dolaskom Paola Guerrea njegova minutaža se još više smanjila.