Engleski list piše da bi Mourinho uskoro mogao naslijediti Van Gaala na klupi Manchester Uniteda

Postavlja se pitanje bi li Mourinho odgovarao klubu koji teži stabilnosti

FOTO: AFP

Trener Manchestr Uniteda Louis van Gaal navodno razmišlja o napuštanju kluba krajem sezone iako ima ugovor do kraja iduće, objavio je britanski Mirror pozivajući se na neimenovani izvor Nizozmmske.

“Njegova obitelj je izrazito zabrinuta jer vođenje kluba s Old Trafforda loše utječe na njegovo zdravlje”, piše Mirror te navode da bi odlaskom otvorio put Jose Mourinhu na klupi Manchester Uniteda.

Portugalac čeka priliku

“Mourinhov menadžer Jorge Mendes ima jake veze u klubu, a Portugalac se stalno infirmira o Van Gaalovoj situaciji”, dodaje Mirrorov David Maddock. Nizozemac je, inače, nakon velike pobjede nad Liverpoolom proteklog vikenda izjavio kako njegova momčad još uvijek može osvojiti naslov prvaka, iako ima sedam bodova manje od vodećeg Arsenala te je nedavno prekinut niz od osam utakmica bez pobjede do kojih dolaze prilično teško. Zanimljivo je, što je pokazala i utakmica s Liverpoolom, da Van Gaal najviše izvuče od igrača u utakmicama sa šest najboljih momčadi u prvenstvu.

No, i dalje su mnogi zabrinuti njegovim načinom vođenja momčadi te je nekad jednu od najuzbudljivijih europskih momčadi učinio najdosadnijom. Rezultati također nisu dobri, a pobjeda nad Liverpoolom nije zamaskirala činjicu da United igra osrednje.

Što se tiče Mourinha, mišljenja oko njegovog imenovanja novim trenerom su podijeljena. On je dokazani pobjednik, ali je pitanje bi li odgovarao klubu koji teži dugoročnoj stabilnosti. Također, nogomet kojeg igraju njegove momčadi u suprotnosti su s filozofijom kakvu je desetlječima provodio Alex Ferguson. Navijači s Old Trafforda na svakoj utakmici traže napadački nogomet, a Mourinho je je više zagovornik defanzivnog pristupa, gdje se često traže golovi iz kontranapada.