Engleski list uvrstio je Nikicu Jelavića na popis najgorih ovosezonskih pojačanja

Telegraph se prisjetio transfera koji su se dogodili u ljeto ove godine u Premier ligi

FOTO: screenshot/twitter

Samo je nekoliko dana preostalo do početka zimskog prijelaznog roka, a tim se povodom engleski dnevnik Telegraph prisjetio transfera koji su se dogodili u ljeto ove godine u Premier ligi i izabrao 20 najgorih.

Među tih neslavnih 20 se nalazi i jedan hrvatski nogometaš i to baš na 20. mjestu. Nikica Jelavić (30) je u samoj završnici prošlog prijelaznog roka prešao iz Hull Cityja u West Ham na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Bivši hrvatski reprezentativac ne dobiva previše prilika, a ono što je dobio, nije osobito kvalitetno iskoristio, tako da na kontu nema još nijedan gol.

“Forma u Evertonu bila je varka”

“Dokaz da nisu svi transferi West Hama u ljeto bili uspješni. Jelavićeva je rana forma u dresu Evertona bila varka: ni u jednom se trenutku nije činio sposobnim to ponoviti”, piše Telegraph.

Na prvo je mjesto ugledni dnevnik stavio posrnulog Radamela Falcaa (29). Kolumbijski se napadač prošle sezone nije proslavio u Manchester Unitedu, ali to nije zaustavilo Chelsea da ga ljetos posudi od Monaca.

“Transfer koji tada nije imao nikakvog smisla, a nema ni danas. Svi sa zdravim vidom su mogli reći da Falcao više nije isti igrač nakon nesretne ozljede koljena u Monacu, ali u Chelseaju su očito vidjeli nešto u njegovim igrama za Manchester United što ih je uvjerilo da plate pet milijuna funti za posudbu i 130.000 tjedno za njegovu plaću”, navodi Telegraph.