Engleski prvak Chelsea konačno je i službeno potvrdio transfer brazilskog napadača Pata

Brazilac je stigao na posudbu iz Corinthiansa do kraja sezone

Alexandre Pato of Brazil's Sao Paulo, kicks to score against Uruguay's Danubio, during their 2015 Copa Libertadores football match held at Morumbi stadium, in Sao Paulo, Brazil, on February 25, 2015. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP / NELSON ALMEIDA
FOTO: AFP

Dvadesetšestogodišnji brazilski napadač Alexandre Pato i službeno je postao novi igrač aktualnog engleskog prvaka Chelseaja u koji stiže iz kluba iz svoje domovine Corinthiansa. Pato je u Chelsea stigao na posudbu do kraja sezone, objavio je londonski klub.

“Jako sam sretan što sam stigao u Chelsea. Ispunio mi se san”, rekao je Brazilac na predstavljanju. O tom transferu priča se već dugo vremena, a tek je u subotu, u završnici zimskog prijelaznog roka, službeno i potvrđen.

Igrač koji je sakupio četrdesetak nastupa za brazilsku nogometnu reprezentaciju preselio je tako u svoj peti klub. Nakon što je nosio dresove Intera, Milana, Corinthiansa i Sao Paula, na redu je Chelsea koji je spreman na sebe preuzeti kompletna mjesečna primanja koja Pato dobiva od aktualnog kluba. Riječ je o otprilike milijun eura do kraja sezone.

Htjeli su ga i Liverpool i Tottenham

Budući da je ugovorno vezan za Corinthians samo do kraja tekuće godine, vjeruje se da će Pato prije odlaska na Stamford Bridge potpisati produljenje ugovora s klubom kako bi taj, u slučaju ostanka ondje po završetku posudbe, i zaradio novac.

Ovime je stavljena točka na medijsku seldibu igrača koji je 2009. godine bio proglašen nadolazećom zvijezdom i najboljim mladim nogometašem u Italiji. U borbi za njegovo dovođenje bili su i Sporting, Liverpool i Tottenham, javio je nedavno brazilski list O Globo.