Vozač Formule 1 potvrdio je da Pato postaje novi igrač Chelseaja

Felipe Massa je na Instagramu objavio nedvosmislenu poruku

AC Milan's Brazilian forward Pato celebrates scoring during the Champions league football match AC Milan vs Malaga on November 6, 2012 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Čini se da će brazilski napadač Pato definitivno u nastavku sezone nositi dres aktualnog engleskog prvaka i trenutno 13. ekipe Premier lige Chelseaja. Tu je informaciju potvrdio Patov prijatelj, vozač Formule 1, Felipe Massa koji je na Instagramu objavio fotografiju svoje obitelji s Patom, a u opisu napisao “Siguran sam da će ovo biti sjajno za tebe. Čestitam na Chelseaju”

Podsjetimo, o Brazilčevom transferu u Chelsea iz Corinthiansa se priča već neko vrijeme, a u utorak smo objavili da će on provesti sljedećih šest mjeseci na posudbi u redovima engleskih prvaka.

Vijest je objavio brazilski O Globo pozivajući se na izjavu nogometaševa agenta Gilmara Veloza. Prema njegovim navodima napadač koji može igrati i na obje krilne pozicije danas će se zaputiti prema Londonu gdje bi transfer trebao biti i službeno potvrđen. Veloz kaže da ga Chelsea neće službeno najaviti sve dok se Pato ne pojavi u klubu.

Igrač koji je sakupio četrdesetak nastupa za brazilsku nogometnu reprezentaciju seli tako u svoj peti klub. Nakon što je nosio dresove Intera, Milana, Corinthiansa i Sao Paula, na redu je Chelsea koji je spreman na sebe preuzeti kompletna mjesečna primanja koja Pato dobiva od aktualnog kluba. Riječ je o otprilike milijun eura do kraja sezone.

Htjeli su ga i Liverpool i Tottenham

Budući da je ugovorno vezan za Corinthians samo do kraja tekuće godine, vjeruje se da će Pato prije odlaska na Stamford Bridge potpisati produljenje ugovora s klubom kako bi taj, u slučaju ostanka ondje po završetku posudbe, i zaradio novac.

Ovime bi, potvrdi li Chelsea transfer, trebala biti stavljena točka na medijsku seldibu igrača koji je 2009. godine bio proglašen nadolazećom zvijezdom i najboljim mladim nogometašem u Italiji. U borbi za njegovo dovođenje bili su i Sporting, Liverpool i Tottenham, zaključuje isti izvor.