Everton osvojio bod protiv Liverpoola u prvom velikom derbiju dana

Ings je doveo Liverpool u vodstvo, a Lukaku je ubrzo izjednačio

FOTO: AFP

Prvi ovosezonski Mersyside derbi, okršaj Evertona i Liverpoola, završen je neodlučenim rezultatom, s 1-1. Dvoboj je odigran na stadionu Evertona Goodison Parku, a prvi do vodstva stigli su gostujući nogometaši preko Dannyja Ingsa u 41. minuti, a konačnih 1-1 postavio je samo četiri minute kasnije napadač Evertona Romelu Lukaku.

Bio je to 225. ‘Merseyside derbi pri čemu 71. koji je završio bez pobjednika. Liverpool je uspješniji sa 88 pobjeda, dok je Everton slavio 66. puta.

Bio je to borben i zanimljiv, ali ne i pretjerano kvalitetan susret. ‘Redsi’ su poveli u 41. minuti golom Dannyja Ingsa nakon ubačaja iz kornera, a četiri minute kasnije izjednačio je Romelu Lukaku nakon pogreške suparničke obrane. Emre Can je nespretno, umjesto da izbije, loptom pogodio suigrača Martina Škrtela, nakon čega se lopta odbila do Lukakua koji je sjajno pogodio za 1-1. U nastavku susreta domaćin je bio bliži drugom golu, no rezultat se više nije mijenjao. Za Liverpool zbog ozljede nije nastupio Dejan Lovren.

Nakon ovog dvoboja Everton ima 13 bodova i barem privremeno je pretekao Arsenal na šestoj poziciji. No, vrlo brzo bi moglo biti novih promjena na tablici jer Topnici svoju utakmicu igraju u 17 sati, a protivnik im je Manchester United. Liverpool je, s druge strane, ostao na desetoj poziciji.