Evo zašto Benfica i Atletico tuguju i zašto su svi htjeli izbjeći Astanu

Pred nogometašima su duga putovanja kroz vremenske zone

FOTO: Screenshot

Skupina C nogometne Lige prvaka svakako nije najatraktivnija, ali mogla bi biti ona koja će nogometaše klubova koji se u njoj natječu najviše izmoriti.

Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray i Astana sudionici su te grupe, no dok u Kazahstanu slave uspjeh kluba koji je prvi u povijesti iz te države osigurao skupinu elitnog klupskog nogometnog natjecanja, ostali sudionici time nikako nisu sretni. Razlog je pritom poprilično jasan i vidljiv iz ovog prikaza puta:

Ne preporuča se automobilom

Pojašnjeno, pred igračima koji će ‘lomiti’ tjedan utakmicama Lige prvaka, a vikendima igrati prvenstvene oglede nalazi se prilično dugotrajan put na samo poprište sportskog događaja. Avionom to iznosi više od 11 sati kreće li se iz Lisabona.

Možda se i poneki navijač iz Portugala i Španjolske odluči automobilom krenuti na put. Do Kazahstana i natrag trebat će mu solidno dug godišnji odmor.

Što se tiče Galatasaraya, jedan njihov nogometaš ipak s nestrpljenjem očekuje odlazak u Kazahstan. Ovako ga najavljuje Lukas Podolski, napadač turske momčadi: