Federer ispao s Roland Garrosa, Wawrinka izborio prvo polufinale u Parizu

Warwinka je pobijedio Federera sa 6-4, 6-3 i 7-6

FOTO: AFP/AFP

Na drugom teniskom Grand Slam turniru godine Roland Garrosu doznali smo i prve polufinaliste – u ženskoj konkurenciji to su Srpkinja Ana Ivanović i Čehinja Lucie Safarova, a u muškoj konkurenciji Švicarac Stan Wawrinka i Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Prvo polufinale

Wawrinka je izborio polufinale pobjedom protiv sunarodnjaka i bivšeg najboljeg tenisača svijeta Rogera Federera 6-4, 6-3, 7-6 (4), dok je Tsonga bio boljki od Japanca Keia Nishikorija 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3. Wawrinki je to prvo polufinale na Roland Garrosu, a do sada je najdalje stigao 2013. kada je igrao u četvrtfinalu. Tsonga je stigao do polufinala i 2013. godine.

Wawringa i Tsonga do sada su međusobno igrali šest puta, a rezultat je 3-3. Dva puta su igrali i na Roland Garrosu. Prvi put 2007. kada je slavio Tsonga, a 2011. je pobijedio Švicarac.

Nesreća u gledalištu

Safarova je u četvrtfinalu bila bolja od Španjolke Garbine Muguruza Blanco 7-6(3), 6-3, dok je Ivanović pobijedila Ukrajinku Elinu Svitolinu 6-3, 6-2. Za Ivanović je to prvo polufinale na Roland Garrosu nakon 2008. kada je slavila na pariškoj ‘crvenoj zemlji’. Safarova je prvi put u polufinalu.

Podsjetimo, meč između Tsonge i Nishikorija obilježio je događaj u kojem je troje gledatelja lakše ozlijeđeno. Gledatelji su stradali kada je na njih pao metalni dio sa semafora kojeg je odlomio jak vjetar koji cijelog dana puše u Parizu. Srećom, gledatelji nisu teže stradali. Iz predostrožnosti organizatori turnira su ispraznili jedan dio tribine.

“Sada je sve OK. Osigurali smo taj dio tribine. Srećom sve je prošlo bez težih ozljeda,” poručili su organizatori drugog teniskog Grand Slam turnira sezone.