Federer je otkrio razlog zbog kojeg je Ljubičić dio njegova trenerskog stožera

'Mislim da Ivan može donijeti nešto vrlo uzbudljivo, uključujući motivaciju'

Switzerland tennis player Roger Federer (L) shakes hand with Croatia's Ivan Ljubicic at the end of their semi-finals game played as part of the ATP Stockholm Open tennis tournament on October 23, 2010 in Stockholm.Roger Federer beat Ivan Ljubicic 7-6 (5), 6-2.  AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / AFP / JONATHAN NACKSTRAND
FOTO: AFP

Prošlotjednu vijest da će trenirati jednog od najboljih tenisača svih vremena Rogera Federera umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije želio komentirati. No, kako i zašto je do te odluke došlo otkrio je sada treći igrač ATP-ova poretka.

Trenerski stožer sjajnog švicarskog tenisača doživio je nedavno promjenu pa je raskinuta dvogodišnja suradnja Federera sa Stefanom Edbergom, a upražnjeno mjesto brzo je popunio hrvatski trener.

Ljubičić donosi motivaciju

INDIAN WELLS, CA - MARCH 19: Roger Federer of Switzerland presents Ivan Ljubicic of Croatia a cake for his 29th birthday after their match during the Pacific Life Open at the Indian Wells Tennis Garden March 19, 2008 in Indian Wells, California. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)
Getty Images/AFP

“Ideja je bila da Edberg radi sa mnom samo jednu sezonu. Nisam mogao vjerovati kad je pristao. Dogovorili smo se za još jednu godinu, a rastanak je bio sjajan jer smo punih deset mjeseci znali da završavamo suradnju na kraju sezone”, objasnio je Švicarac odlazak nekoć prvog reketa svijeta poznatog po sjajnoj servis-volej igri, a prenosi sport360.com.

“Po prvi put u svome stožeru imam nekoga tko je igrao protiv tenisača koji su i moji suparnici. Moji bivši treneri su bili iz nekih drugih generacija. Mislim da Ivan može donijeti nešto vrlo uzbudljivo u moju ekipu, uključujući motivaciju. Dobro je čuti i drugi glas i jedva čekam da započnemo trenirati zajedno”, dodao je na temu o Ljubičiću i potvrdio da će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u mješovitim parovima s Martinom Hingis.

S Hingis u Riju

Nekad dominantna tenisačica prekinula je dugogodišnju stanku i vratila se sportu u kojem čvrsto djeluje u parovima i misku.

“Malo smo zahrđali nakon što 15 godina nismo igrali zajedno, ali nadam se da ćemo imati vremena za uigravanje”, zaključio je Federer.