Ferguson pojasnio zašto je za njega Ronaldo bolji igrač od Messija

2003. godine stigao na Old Trafford gdje je tijekom šest godina osvojio sve trofeje

Manchester United's Portuguese midfielder Cristiano Ronaldo (L) and manager Sir Alex Ferguson attend a press conference in Manchester, north west England on April 6, 2009. Manchester United take on Porto in their UEFA Champions League quarter final first leg football match on April 7. AFP PHOTO/Paul Ellis
FOTO: AFP

Bivši trener Manchester Uniteda, sir Alex Ferguson, pojasnio je zašto on smatra da je Realov Cristiano Ronaldo bolji nogometaš od Barceloninog Lionela Messija.

– Puno ljudi misli da je Messi najbolji na svijetu i na to imaju pravo. Međutim, Ronaldo može igrati za Milwall, QPR, DOncaster ili bilo koga drugog i opet bi postigao hat-trick. Nisam uvjeren da bi i Messi to mogao. Ronaldo igra s obje noge, brz je u i hrabar u zraku. Messi je isto hrabar, ali samtram kako je on igrač za Barcelonu – izjavio je Ferguson.

Također, spomenuo je i kako je Ronaldo igrač koji je najviše napredovao tijekom svih njegovih godina na klupi Manchetser Uniteda pogotovo u donošenju odluka u kratkom vremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=F1zx3bYd6HM

– On, Giggs i Scholes su najbolji koje sam trenirao. Robson, Keane i Cantona su bili veliki igrači, ali ne na njihovoj razini – dadao je Ferguson.

https://www.youtube.com/watch?v=4hw1v7i8Kl8

Podsjetimo, Ronaldo je 2003. godine stigao na Old Trafford gdje je tijekom šest godina osvojio sve trofeje, a nakon osvajanje Lige prvaka 2008. godine prvi je put proglašen nogometašem godine. Godinu dana kasnije prešao je u Real u rekordnom transferu. Nedavno je stigao do brojke od 300 pogodaka u dresu Kraljevskog kluba.