Španjolski mediji pišu da Ferguson radi na povratku Ronalda u Manchester

Ferguson je Portugalcu već predočio klupske planove za nadolazeće godine

Manchester United's manager Sir Alex ferguson (R) chats with Portuguese Cristiano Ronaldo (L) as they attend a press conference at Alvalade XXI Stadium in Lisbon, 18 September 2007. Machester United faces Sporting of Lisbon 19 September in a Champions League group F football match. AFP PHOTO/FRANCISCO LEONG / AFP / FRANCISCO LEONG
FOTO: AFP

Teške dane proživljava Cristiano Ronaldo u Real Madridu. Daleko je od forme u kojoj je bio prijašnjih sezona, a sve mu češće zvižde i vlastiti navijači.

Španjolski mediji već neko vrijeme pišu da će Real sljedeće ljeto krenuti u veliku rekonstrukciju momčadi, te da u njoj više neće biti mjesta za trostrukog osvajača Zlatne lopte. Osim toga, Ronaldov odnos s trenerom Rafaelom Benitezom sve je lošiji, pa je poslije teškog poraza od Barcelone (0-4) prošli vikend navodno poslao klupskim čelnicima poruku “ili on ili ja”.

Sastanak u Londonu

Marca u utorak piše da je legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson u misiji čiji je cilj povratak Ronalda na Old Trafford. Portugalac je 2009. preselio iz Uniteda u Real Madrid i otada se učestalo govori o njegovom mogućem povratku među Crvene vragove. Sada se takva priča čini izglednijom nego ikad.

Ferguson navodno iza scene radi na Ronaldovom povratku, a ključna prednost bi mu trebao biti odličan odnos s 30-godišnjim nogometašem. Dvojac se sastao ranije ovaj mjesec u Londonu na premijeri dokumentarnog filma Ronaldo, a Marca ističe da je Ferguson tada predočio klupske planove za nadolazeće godine.

PSG bi platio više

Prije toga se Ronaldo s bivšim trenerom i trenutnim ambasadorom Uniteda sastao u ožujku ove godine, a prisutan je tada bio i igračev moćni agent Jorge Mendes. Znakovito je i da je aktualni trener Uniteda Louis van Gaal prošli vikend izjavio da je pravo vrijeme za Ronaldov povratak.

I dok će Manchester United u lovu na Ronalda igrati na emocionalnu kartu, Marca zaključuje da je PSG u prednosti zbog financijske strane. Francuski je prvak navodno spreman platiti čak 120 milijuna eura odštete Realu što bi moglo biti presudno.