Fifa je objavila novu ljestvicu. Hrvatska je sada 14. na svijetu, a Wales se našao među deset najboljih

Walesse nikada nije nastupio na Euru, a na Svjetskom su igrali samo jednom

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Ivan Rakitic, Mario Mandzukic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je na četrnaesto mjesto ljestvice Fifina poretka na čijem je prethodnom izdanju držala osamnaesto mjesto. Velike promjene dogodile su se na vrhu gdje je Argentina zauzela prvo mjesto koje je do sada držala Njemačka. Izabrana vrsta koju vodi Gerardo tata Martino osim aktualnih svjetskih pravaka preskočila je i Belgiju koja je pala s drugog na treće mjesto.

Francuskoj veliki pad

Zanimljivo je da se u prvih deset reprezentacija svijeta našao i Wales, koji se nikada u povijesti nije kvalificirao na Europsko prvenstvo, a na Svjetskom su nastupili samo jednom i to 1958. godine. Veliki pad doživjela je reperzentacija Francuske. S desetog mjesta pali su na 23.

Kada je riječ o našim suparnicima u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2016., i tu se dogodili pomaci. Italija je pala za četiri mjesta pa je trenutno 17. reprezentacija svijeta, Norveška je 67., Bugarska 68., Prosinečkijev Azerbejdžan je 108. dok je Malta naslabije rangirana reprezentacija naše skupine te se nalazi na 158. mjestu Fifine ljestvice.